Din publicația „Ziarului de Iași” aflăm astăzi despre Spitalul CFR care folosește aparatura pe care alte spitale o aruncă. Unitatea medicală din Copou se confruntă în continuare cu probleme nerezolvate, pe care cu greu va reuşi să le ducă la bun sfârşit. Spitalul nu este renovat, iar la patru secţii este nevoie urgentă de repaţii capitale.
„Pe partea de infrastructură sunt câteva lucruri rămase în urmă pe care încercăm să le urgentăm. Cum ar fi renovarea şi refuncţionalizarea secţiilor de chirurgie, ORL, dermatologie şi balneofizioterapie. S-a efectuat deja ameliorarea termică a acestor clădiri, deci schimbarea tâmplăriei şi anveloparea acestora. Încercăm din luna noiembrie să începem activitaţile la interioare“, a precizat dr. Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iaşi.
Tot în „Ziarul de Iași” se scrie despre Episcopia Romano-Catolică din Iaşi care a pus în circulație la nivel naţional un material ce conține o serie de mesaje pentru a sensibiliza creştinii catolici să nu sărbătorească Halloween-ul. În scrisoarea trimisă se precizează că „fenomenul satanismului nu este străin de Halloween“.
„S-a constatat, în urma dezbaterilor din sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, că în societatea noastră românească s-au strecurat mai multe obieciuri păgâne pe care chiar şi unii dintre creştini le acceptă, sau chiar le promovează sub sigla obiceiului celtic al halloween-ului“, au precizat reprezentanţii ERCIS.
„Evenimentul“ (http://www.ziarulevenimentul.ro/)
Ediția online a „Evenimentului“ publică astăzi despre copiii cu nevoi sociale din mediul rural care primesc sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a-şi putea urma studiile într-o unitate de învăţământ din municipiu. Centrul din Bucium a devenit casa minorilor din mediul rural care, provenind din familii cu condiţii precare de trai, au avut nevoie de sprijinul statului pentru a-şi putea continua studiile la un nivel superior, în condiţiile în care aceştia au fost înzestraţi cu un intelect peste medie.
„Problemele sunt diferite, de la o familie la alta. Avem situaţii în care părinţii nu-şi permit, din cauza banilor, să-şi ţină copilul în şcoală, sunt cazuri unul dintre părinţi a decedat, iar celălalt este plecat la muncă în străinătate. Din păcate, avem un caz în care mama este schizofrenică şi tatăl alcoolic, situaţie în care copilul trebuie să primească un astfel de sprijin pentru continuarea studiilor”, povesteşte educatorul coordonator, Sorina Topiţă.
„Bună Ziua Iași” (http://www.bzi.ro/)
Publicația „Bună Ziua Iași” scrie astăzi despre dosarul Microsoft în care procurorii menționează o întâlnire între șeful Fujitsu Siemens România și unul din oamenii de încredere ai fostului premier Adrian Nastase. În urma întâlnirii, sumele destinate mitelor de la 14 milioane de dolari la 15,5 milioane de dolari.
„Toate serviciile din contractul FSC cu Profinet erau servicii fictive, contractul fiind folosit exclusiv pentru justificarea scoaterii din FSC a sumelor de bani necesare plății mitelor către persoanele implicate în decizia și derularea contractului,” se arată în referatul prin care procurorii DNA au cerut începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Valerian Vreme.
Niciun comentariu