În Ziarul de Iași titlul lasă loc imaginației cititorilor: „Cum va arăta Copoul fără 500 de copaci? Drujbele-s pregătite, autorităţile fug de răspundere în faţa ieşenilor”

Aflăm că „În jur de 500 de arbori din Parcul Expoziţiei şi Grădina Copou au fost deja marcaţi, şi ar putea fi tăiaţi în perioada următoare.” Primăria trasmite că e vorba de doar 300 de arbori identificați de Ocolul Silvic, Direcția Silvică susține că inițiativa aparține exclusiv Primăriei.Primăria asigură populația că nu vor fi tăiați toți cei 300 de arbori marcați ci „doar acei copaci care se dovedesc bătrâni sau bolnavi”. Într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Iași se declară că „Dacă în urma analizelor de laborator se dovedeşte că arborii marcaţi sunt sănătoşi şi stabili, aceştia nu vor fi înlocuiţi. În acest moment, arborii marcaţi în municipiul Iaşi se află în procesul de analiză şi niciunul nu a fost propus pentru înlocuire“

Corneliu Parascan, directorul Direcției Silvice Iași, contrazice de asemenea punctul de vedere al Primăriei, declarînd: „A fost o prestare de servicii la solicitarea proprietarilor. Noi nu asigurăm asistenţa tehnică privind oportunitatea tăierilor. Nu stabilim noi ce se marchează şi ce nu deoarece nu avem abilităţi în sensul acesta, avem abilităţi doar în prestarea de servicii, cu ciocan silvic şi ulterior cu eliberarea documentelor. Proprietarul sau delegatul lui merge la faţa locului. În Parcul Expoziţiei s-au marcat 337 de arbori“.

Primăria invocă pe post de motiv un incident din 2010 in care un arbore ar fi căzut peste 5 elevi.

Anul trecut Primăria Municipiului Iași a mai tăiat și cei 142 de tei din centru orașului.

Bună Ziua Iași

Bună Ziua Iași deschide cu un articol despre un bloc care ar fi un cuib de vrăjitoare.

Este vorba de un bloc din zona Antibiotice, la parterul căruia se află un oficiu poștal. În 1983 unul din apartamente ar fi fost achiziționat de un grup de vrăjitoare care au locuit acolo timp de 2 ani, perioadă în care, susțin vecinii, s-au întîmplat lucruri bizare.

Evenimentul Regional al Moldovei

Evenimentul Regional al Moldovei ne dezvaluie faptul că în Piața Cug se face evaziune fiscală. „În piaţa CUG se vinde mai mult en-gros. Chiar dacă există case de marcat, ele stau doar pe post de bibelou. De exemplu, la finalul unei zile, contabilul duce la bancă doar cel mult un sfert din încasări, iar restul banilor sunt căraţi cu sacoşa acasă la patroni. Când se fac controale, se pune lacătul pe magazie şi toţi o iau la fugă. Niciun comerciant din Piaţa CUG nu este în regulă” e declarația unei foste angajate.

Reprezentanții autoritățoilor se declară depășite de situație „În urma controalelor, toţi comercianţii din acea piaţă sunt în neregulă, în special în cazul celor care comercializează legume-fructe. Noi facem periodic astfel de controale”, a declarat Cosmin Georgescu, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava.

sursa foto: www.adevarul.ro