Presa spaniola de astazi anunta ca Guvernul spaniol readuce in discutie implementarea unei reglementari in ceea ce priveste dreptul muncitorilor de a-si apara drepturile. Tot ziarele spaniole in jur de 85% din locuitorii Spaniei se confrunta cu imposibilitatea de a-si gasi un loc de munca in perioada deficientei economice.

ABC (www.abc.es)

Publicatia spaniola anunta astazi decizia prim-ministrului spaniol, Mariano Rajoy, de a impune o lege a grevei, o asa-numita „Greva ascunsa”. Aceasta propunere reprezinta o dezbatere latenta in politica spaniola, prima data legea fiind adusa in discutie in anul 1992 de catre prim-ministrul Phelipe Gonzales, dupa greva generala din 1988. Abandonata in 1993 odata cu dizolvarea Parlamentului, propunerea a fost reluata in 2010, imediat dupa o alta greva spontana izbucnita la Madrid.

El Mundo (www.elmundo.es)

Publicatia electronica vorbeste astazi despre situatia economica dificila din Spania. In momentul actual tara se confrunta cu o criza economica puternica, fapt pentru care aproape trei milioane de someri nu reusesc sa-si gaseasca un loc de munca stabil. Ca o posibila metoda de combatere a acestui fenomen economic negativ, presa vorbeste despre mobilitatea fortei de munca. Schimbarea locuintei ar putea reprezenta o sansa pentru someri, pentru ca sunt zone in care forta de munca este 0. Conform unui studiu elaborat de Institutul National de Statistica,doar 2,9% din someri si-au schimbat domiciliul in ultimul an, in cautarea unui loc de munca.

El Pais (www.elpais.com)

Publicatia online informeaza astazi despre situatia a trei femei care au fost timp de 30 de ani abuzate si tinute captive in capitala britanica. Astazi, cuplul de 67 de ani care le tinea inchise pe cele trei femei a fost arestat pentru 28 de zile. Presa anunta ca cele trei victime ar fi avut ocazii de a scapa de sclavie, insa teama de a nu fi din nou sechestrate si abuzate fizic si mental le-a oprit. Captivitatea femeilor a luat sfarsit atunci cand una din ele a reusit sa i-a legatura cu o organizatie de caritate, „Freedom Charity”, o organizatie ce combate crimele de onoare ori casatoriile fortate. Dupa ce au fost elibertate, femeile au vorbit despre viata lor de acolo si despre faptul ca timp de 30 de ani, nu au avut permisiunea de a iesi afara.