În numărul de astăzi al publicației „New York Times” (nytimes.com) se vorbește despre virusul Ebola care continuă să facă victime în Liberia. De data aceasta, este vorba despre un băiat de 8 ani, Junior Samuel, care la scurt timp după ce părinții lui au murit, a ajuns în centrul de tratament din Suakoko cu febră, fără vlagă și chinuit de dureri. Într-o singură zi, gingiile lui au început să sângereze, un semn particular al virusului. După 10 zile, un băiat de 9 ani, Rancy Willie, pierzându-și și el mama a ajuns la centrul de tratament cu febră mare, slab și cu dificultate mare la înghițire.
Cei doi au devenit colegi de cameră și au primit același tratament împotriva virusului dar unul a murit și celălalt a supraviețuit. Soarta unui al treilea băiat de 5 ani, Williams Beyan, rămâne incertă. După aceste incidente, doctorul voluntar, Steve Whiteley, a spus că acest fenomen se numește „fenomenul becului”: un pacient care pare că își revine dar moare subit. Întrebările legate de situația celor 2 băieți nu întârzie să apară dar în lipsa cercetării și a testelor de laborator, virusul Ebola continuă să fie imprevizibil.
Din publicația „The Guardian” (theguardian.com) aflăm că 3 membri ai echipajului de pe stația spațială s-au întors, în siguranță, pe Pământ. Rusul Maxim Suraev, comandantul stației pe durata misiunii, împreună cu astronautul de la NASA, americanul Reid Weisman și cu inginerul de zbor german, Alexander Gerst au părăsit stația spațială imediat după miezul nopții. După mai mult de 3 ore, capsulele în care se aflau cei trei, au aterizat în stepa înghețată din Arkalyk.
Pe 23 noiembrie, li se vor alătura celor trei, cosmonautul Anton Shkaplerov, astronautul NASA, Terry Virts și italianca Samantha Cristoforetti. Germanul Gerst a spus duminică, despre stația spațială că e cea mai complexă mașinărie pe care omul a reușit să o construiască. A continuat spunând că este imposibil să își dea seama cum funcționează, chiar si după jumătate de an petrecută la bordul stației.
Niciun comentariu