Jurnalul Național ne informează că 455 de agenți economici și asociații de locatari au fost somați de către inspectorii din cadrul Primăriei Capitalei din cauza faptului că nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele aflate pe lîngă imobilele sau spațiile comerciale pe care aceștia le dețin, precum și pentru faptul că nu au îndepărtat țurțurii. Din cei 455 de somați doar 68 au fost amendați cu suma de 136.000 de lei. Primăria Capitalei a acționat conform hotărîrii CGMB nr.120/120 privind obligația operatorilor economici și a persoanelor fizice de a respecta normele de salubritate și igienizare. Primul pas a fost făcut chiar de către autorități, astfel că marți seara 145 de utilaje ale operatorilor de salubritate au degajat acumulările de zăpadă rămase pe arterele principale, dar și în intersecții și în zonele cu trafic intens. Iar pentru a se evita formarea poleiului s-au făcut tratamente cu material antiderapant.
Din Evenimentul Zilei afăm că de la 1 Ianuarie au apărut noi norme după care se va realiza contabilitatea firmelor. Mai precis este vorba de Ordinul 1803/2014 care transpune practic în legislația națională Directiva 34/2013 și face trecerea de la regulile naționale care au fost folosite pînă în prezent, la regulile internaționale. Această nouă legislație implică și o reclasificare a firmelor în microentități(au active mai mici de 350.000 de euro, cifra de afaceri este mai mică de 700 de euro și au mai puțin de 10 salariați), entități mici(cifra de afaceri de maximum 8 milioane de euro, active de maxim 4 milioane de euro și maximum 50 de angajați), entități mici și mari. Aceste din urmă entități depășesc criteriile primelor două entități. În funcție de această clasificare s-a putut stabili care sînt firmele care trebuie să întocmească situații financiare prescurtate sau mai detaliate.Toate aceste informații sînt publicate în Monitorul Oficial 0963/30 decembrie.
Mai mulți profesori din mediul academic din România și din străinătate, ingineri și medici au semnat o petiție online care spune că ordonanța, potrivit căreia orcine din țară care deține un titlu de doctor poate renunța la el cînd dorește, este abuzivă, nejustificată și contravine standardelor educației, ne informează Gîndul.info. Petiția îl are ca inițiator pe un cercetător român care lucrează în Marea Britanie, Cristian Dogaru, și a strîns pînă acum peste 1300 de semnături de la românii din toate colțurile lumii. Semnatarii se adresează prin petiția formulată celor trei instituții din România care au competențe în cazul ordonanței. Astfel, ei cer Guvernului României să retragă actul normativ, Avocatului Poporului îi cer sesizarea Curții Constituționale, iar Ministerului Educației i se solicită retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta.„Din punct de vedere academic, legea propusă este o aberatie. Cum am scris şi în scrisoarea deschisă, un titlu doctoral nu este o activitate solitară a deţinătorului, ci implică instituţii, comisii, un întreg sistem şi proces academic. Un titlu este oferit de o instituţie, nu este cumpărat precum un produs electrocasnic pe care îl poţi returna la magazin dacă decizi că nu-ţi mai place”, a declarat cercetătorul român. În acest demers s-a alăturat și senatorul Valeriu Todirașcu. Acesta a cerut atît președintelui României, cît și Avocatului Poporului să nu aprobe ordonanța de urgență. De asemenea, cererea sa mai viza și demisia Guvernului Ponta.
Piața internă de mobilă a revenit pe creștere cu un avans de 6-7%, anunță Ziarul Financiar. Clienții s-au îndreptat în ultima vreme spre achiziționarea de produse care îndeplinesc minimum de condiții și acest lucru a dus la această creștere a pieței mobilei.„E simplu să vorbim generic despre mobilă şi case noi, dar dacă mergem mai în detaliu, pe segmentele de best-superior, better-mediu şi good-economic vom vedea că majoritatea apartamentelor noi se află în segmentul economic. Şi de aici vine şi creşterea pieţei de mobilă“, a spus Dan Șucu, propietarul grupului Mobexpert. De asemenea, revenirea pe plus a acestui sector coincide cu revenirea sectorului rezidențial. Numărul de locuințe noi finalizate crescînd în principal în Capitală, dar și în marile orașe.
Din Libertatea aflăm că echipa de fotbal Steaua și-a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Măști o nouă siglă. În locul fostei embleme FC Steaua București S.A. a înregistrat o stea cu opt colțuri pe care apar doar inițialele clubului(FCSB) și care seamănă cu steaua folosită la colindat. Noile culori ce vor defini echipa vor fi galben și albastru. Cererea a fost publicată marți în Buletinul Oficial de Propietate Industrială, dar va primi un răspuns de la OSIM abia după două luni de la înregistrare.
Sursă foto:www.cotidianul.ro
Niciun comentariu