(ORASUL, 16.00) CARNE – ECONOMIE – SPIRIDON/ Mai putina carne pentru pacientii internati la „Sf Spiridon”
(CUZANET
, Iasi, 26 februarie) – Pana la stabilirea contractului cadru privind bugetul pe 2009 cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, conducerea spitalului „Sf. Spiridon” a decis reducerea portiilor de carne oferite pacientilor, de la patru la doua portii pe saptamana. Cu aceasta masura, spitalul economiseste aproximativ 7.000 de lei pe luna. De asemenea, managerul spitalului a atentionat toti electronistii ca becurile sa nu mearga in timpul zilei, decat in salile de operatii.”Pana se stabileste bugetul ne descurcam mai greu. Mai ales ca inca este frig si facturile sunt foarte mari. Atata timp cat mergem pe acte aditionale, luam atatea masuri cate putem. Incerc sa obtin cat mai multe reduceri de la furnizorii de medicamente si materiale sanitare, am vorbit din nou si cu sefii de clinici si le-am reamintit ca nu stam foarte bine cu bugetul. Asteptam cu nerabdare negocierea contractului”, a spus Ioan Barliba, managerul spitalului./ Ana Oleinic