(ORASUL, 13.00) POLITIE – SCOALA – PREVENIRE / Politia de proximitate desfasoara zilele acestea activitati de prevenire a conflictelor la nivelul scolilor.
(CUZANET, Iasi, 22 octombrie) – Politistii de proximitate din cadrul Sectiei 6 s-au deplasat la Scoala Generala "Ion Simionescu", unde in cadrul proiectelor "Anti-absenteism" si "Adolescenta Fara Vicii" , initiate la nivelul sectiei, au participat la orele de dirigentie la doua clase de gimnaziu, ocazie cu care au discutat cu elevii. Punctele atinse de agenti de proximitate au fost: prevenirea absenteismului scolar, cauzele si urmarile absenteismului spontan si a abandonului scolar; comportamentul copiilor in familie si societate; evitarea discutiilor cu persoanele necunoscute; popularizarea prevederilor Legii 61/1991(lege care predevede incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice) si a numarului unic de urgente 112; prevenirea delincventei juvenile si a riscului de victimizare in randul elevilor, cresterea nivelului de constientizare a tinerilor cu privire la riscurile ce si le asuma in cazul incalcarii legii. "Elevii au fost sfatuiti sa nu dea curs situatiilor generatoare de conflicte si sa solicite permanent interventia cadrelor didactice, ori a politistului de proximitate pentru aplanarea starilor conflictuale", a explicat subinspector Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ).
"Cum sa nu devii victima"-actiune a politistilor la Liceul "Mihai Eminescu" din Iasi
In cadrul programului local de Prevenire si Combatere a Delincventei Juvenile si a Victimizarii Minorilor, lucratori din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au sustinut, marti, 21 octombrie, o sedinta informativ-preventiva la Liceul "Mihai Eminescu" din Iasi. "Activitatea s-a adresat celor din clasele a XI a si a avut ca obiectiv informarea acestora cu privire la cresterea securitatii in mediul scolar si pe strada. Au fost dezbatute aspecte legate de: masuri de siguranta pentru a nu deveni victima infractorilor in cazurile de talharie si inselatorie; sfaturi utile referitoare la detinerea si asigurarea bunurilor de valoare personale (telefoane mobile, bijuterii, bani…); modalitati de rezolvare a conflictelor interpersonale si persoanele la care trebuie sa apeleze atunci cand apare o asemenea situatie: cadre didactice, parinti, psihologul scolar; in calitate de viitori conducatori auto elevii au fost informati despre cauzele care favorizeaza comiterea de accidente rutiere", a mai precizat subinspector Virginia Pralea.
A fost prezentat un material video conÅ£inând spoturi folosite în campaniile de prevenire a criminalităţii. La activitate au participat 60 de elevi ÅŸi 3 cadre didactice./ Constantin Chifan
Niciun comentariu