Marți, 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa Muzeelor va avea loc spectacolul „Noi ne-am iubit în pandemie”, o premieră ce încheie seria de evenimente „Sinestezia”, organizate de Asociația Industrii Creative, desfășurate zilele acestea la Iași.
Spectacolul îmbină poezia, muzica și artele vizuale și are la bază volumul de poezie omonim, semnat de Iustinian Turcu. La acest produs cultural comun contribuie nouă artiști: actorii Ali Deac și Iustinian Turcu, de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, care asigură elementele de poezie, acting și mișcare, Sebastian Virtosu (violoncel), Eduard Draude (creație muzicală electronică), Raluca Coșăreanu și Alexandru Cînean (ilustrații), Claudiu Urse – „Ce senin” (partea muzicală de final), Andrei Cozlac (proiecții video) și Daniel Mancaș (design lumini).
„Împreună cu al meu coleg de la Teatrul Național «Radu Stanca» din Sibiu, Ali Deac, am gîndit un concept care să iasă puțin din zona recitalurilor de poezie cu care sîntem deja obișnuiți. Am îmbinat poezia cu mișcarea scenică, cu expresivitatea noastră corporală, iar Andrei Cozlac și Eduard Draude au venit în întîmpinarea noastră cu partea de proiecții video și muzică. Am colaborat la distanță, am avut cîteva întîlniri online, unde am stabilit o schiță și niște direcții. În rest vom improviza, ne vom adapta unii la alții. Așadar, este un proiect gîndit pentru «Sinestezia» și, desigur, va fi în premieră”, a declarat Iustinian Turcu.
Accesul la eveniment este gratuit și se face în baza numărului de locuri disponibile și a certificatului verde.
„Sinestezia” este un proiect inițiat de Asociația Industrii Creative și organizat pentru prima dată anul acesta. Pe parcursul a cinci zile, în Iași, sub egida „Sinestezia”, publicul a putut experimenta fenomene ale imaginarului prin intermediul artei și tehnologiei, în spații clasice și neconvenționale ale orașului. Din program au făcut parte evenimente precum instalația video interactivă „Fluid Memory” din Pasajul Unirii Iași, workshop-ul de dans „Finding Freedom”, desfășurat în Sala „Azur” a Casei de Cultură a Studenților, performance-ul „Heart Cave”, în Foaierul Palatul Culturii din Iași, sau workshop-ul de sintetizatoare modulare „Spacenoodling”.
Asociația Industrii Creative este o organizație non-guvernamentală înființată în 2010 în Iași, ce are ca scop creșterea rolului pe care industriile creative îl au în contextul economic și social la nivel național și european. Printre cele mai cunoscute proiecte de pînă acum, desfășurate în Iași, se numără Festivalul Rocanotherworld și Classix Festival.
Credit foto: www.facebook.com
Niciun comentariu