În cadrul proiectului Provocările Culturii, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași organizează marți, 9 noiembrie, cea de-a doua ediție a întîlnirii online „Călătorii prin bucătăriile lumii”. Evenimentul va începe la ora 10:30 și se va desfășura pe platforma Zoom. Anul acesta, tema va fi „Patrimoniul gastronomic european: aspecte culturale și educative”. La întîlnire vor participa elevii de la clasa de Turism și produse alimentare de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” din Iași, coordonați de prof. Adriana Băiceanu, elevii de la clasa pentru Tehnicieni analize produse alimentare de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, coordonați de prof. Ersilia Coșbuc, și elevii claselor liceale de la Liceul teoretic „Miron Costin” din Iași.
„Anul acesta evenimentul «Călătorii prin bucătăriile lumii» propune o întîlnire care să încurajeze cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești și transfrontaliere, cu precădere a celor din zona Europei. Manifestările își propun o viziune modernă asupra tradițiilor culinare, prin împărtășirea experiențelor gastronomice care deschid drumul spre comunicare, înțelegere reciprocă și dezvoltare personală”, a declarat Dan Nicolae- Doboș, managerul Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” din Iași.
Prima ediție „Călătorii prin bucătăriile lumii”, desfășurată în 2020, a oferit informații culturale și generale despre rețete culinare ale minorităților prezente în Iași, dar și ale oamenilor din zona Moldovei. În acest an, pe lîngă dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală din domeniul gastronomic românesc, organizatorii și-au propus să expună și cunoștințe din gastronomia europeană, dar să vorbească și despre instituțiile universitare internaționale în care se studiază arta culinară.
Proiectul „Provocările Culturii” a fost inițiat în anul 2016, cu scopul de reuni inițiative culturale mai largi ale Bibliotecii Județene din Iași.
Sursă foto: www.culturainiasi.ro
Niciun comentariu