(ORASUL, 14.00)LANSARE-CARTE-DANIELA ZECA-BUZURA/ Directorul TVR Cultural isi lanseaza “Istoria romantata a unui safari”, la Iasi.
(CUZANET, Iasi, 21 octombrie) Joi, 22 octombrie, ora 18.00, va avea loc, la Iasi, lansarea romanului primului roman semnat de Daniela Zeca. Evenimentul va avea loc la Libraria Avant-Garde. Prezinta, alaturi de autoare: Livia Iacob, prof.univ.dr. Daniel Condurache de la Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Antonio Patras, Lucian Dan Teodorovici.
“Lansarea de la Iasi o putem considera a patra, dat fiind ca prima avut loc chiar la o zi dupa iesirea din tipare, apoi pe 18 septembrie in cadrul zilelor TVR Cultural. A treia lansare a avut loc in cadrul librariei “Carturesti” din Bucuresti si inca una, pe care o putem considera, oarecum, lansare: in catalogul de la Frankfurt. Acum vin sa prezint si cititorului iesean prima mea carte de acest gen si voi incerca sa explic circumstantele scrierii ei”, a declarat, pentru agentia CuzaNet, Daniela Zeca-Buzura, directorul TVR Cultural.Desi se petrece pe controversatul si fascinantul taram al Africii de Nord, "Istoria romantata a unui safari" este o parabola a vanatorii intr-o lume globala, a competitiei: o tanara europeana si un musulman sunnit din Magreb se indragostesc fulgerator si compun o intensa, dar scurta poveste de dragoste, pe fundalul saturat de culori si miresme al unei lumi stravechi in transformare.
“Povestea reala de la care am pornit firul acestui roman este chiar din propria experienta. Acum doi ani am fost gazduita de catre o musulmana-ghid in Tunisia, unde participam la un colocviu media. S-a legat intre noi o stransa prietenie, astfel, am vazut lumea araba chiar din interiorul acesteia, traind intr-o familie de acolo, nu doar ca pe un reper turistic. Asta ar fi explicatia romanului meu, care a curs foarte bine din punct de vedere narativ”, a mai adaugat Daniela Zeca-Buzura.
Daniela Zeca este absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti, a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si a unui masterat in stiintele comunicarii. Din anul 2001 este doctor in filologie al Universitatii din Bucuresti si lector la catedra de presa a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul aceleiasi universitati. La sfirsitul anului 2006 a primit distinctia „Personalitatea europeana a anului pentru Romania” – sectiunea televiziune, acordata de Fundatia Eurolink si Comisia Europeana. Din martie 2003 a fost redactor-sef al redactiei Literatura Arte, iar in prezent este directorul canalului TVR Cultural.
Autoarea a mai publicat: "Jurnalismul de televiziune" (2005), "Totul la vedere. Televiziunea dupa Big Brother" (2007) si "Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii" (2009). / Corina Gologot
Niciun comentariu