(ORASUL, 16.00) INTALNIRE – OPC – CONTROL/ De maine incep controalele sanitare pentru Paste
(CUZANET, Iasi , 24 martie) In perioada 25 martie – 9 aprilie, in tot judetul Iasi , se vor organiza controale in echipe mixte din institutii abilitate pentru control in domeniul igienei si alimentatiei publice. “Ordinul prefectului din 2007 prevede infiinatrea unei comisii de supraveghere a modului in care se desfasoara activitatile in piete, in magazine referitor la produsele specifice de Pasti. Comisia a fost convocata astazi, urmeaza sa faca un plan de actiuni zilnice. Am spus sa fie actiuni discrete ca sa nu influzente in mod negativ, dar in acelasi timp sa fie supravegheat atent modul in care se desfasoara aceste activitati, toate in spiritul faptului ca trebuie sa fie consumate produse de calitate de Pasti” a declarat Cristian Angheluta, subprefect al Iasului.
Comisia de control va fi formata din reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare (DSV), ai Directiei de Sanatate Publica (DSP), ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC), ai Directiei Agricole si ai Inspectoratului Judeten de Politie (IJP). Comisia va fi coordonata de catre Mircea Susnea, directorul coordonator al DSV Iasi. “In acest sens astazi la ora 15 am convocat la DSV pe cei implicati in controale, de la institutiile abilitate, urmand sa organizam echipele si sa stabilim mijloacele de transport si modul in care se vor deplasa atat in orasul Iasi cat si in judet. Aceste echipe vor urmari comercializarea produselor de origine animala, atat in pietele agro-alimentare, cat si in obiectivele de comercializare si depozitare din judetul Iasi . Ne vom axa in mod special pe calitatea acestor produse, salubritatea lor pentru a garanta consumatorului final ca nu pateste nimic in urma acestui consum de astfel de produse”, a declarat Mircea Susnea, directorul coordinator al DSV Iasi.
Momentan, in municipiul Iasi punctele pentru sacrificarea mieilor sunt organizate la Piata Doi Baieti care apartine de Primaria Municipiului Iasi , respectiv Directia de Piete si la AJC Ana-Maria, fostul abator de bovine si porcine, care are conditii pentru realizarea acestor sacrificari. Aceasta comisie va prezenta in fiecare zi prefectului Iasului, raportul pentru controalele effectuate in ziua anterioara./ Alina Guraliuc
Niciun comentariu