Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, organizează vineri, 19 mai, începînd cu ora 14.00, evenimentul „Autoare și cititoare pe scenă”, în cadrul căruia va fi lansat volumul Internetul pierdut. Recuperarea vieții private, semnat de asist. univ. dr. Oana Olariu. De asemenea, vor fi prezentate cărțile Anatomia. O poveste de iubire, Regina frumuseții din Ierusalim și Ține minte, publicate la Editura TREI. Manifestarea este inclusă în programul „Săptămînii diversității la UMF Iași”, organizat de Centrul Cultural „I. I. Mironescu”, în perioada 15 – 19 mai.
„Consider oportun să celebrăm anual diversitatea, printr-o serie de evenimente – aglutinate în «Săptămîna diversității» – care poate deveni o tradiție în comunitatea noastră academică și să inspire și alte instituții de învățămînt medical superior din spațiul românesc. Anul acesta este dedicată feminismului și feminității care, în discursul public și în general, nu se regăsesc deloc împreună, și ni s-a părut firesc să le reunim”, a declarat dr. Richard Constantinescu, directorul Centrului Cultural „I. I. Mironescu”.
Internetul pierdut. Recuperarea vieții private, publicat anul acesta la Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este un volum de antropologie media. Acesta va fi prezentat de asist. univ. dr. Oana Olariu și de dr. Richard Constantinescu.
„Ce am făcut eu a fost să pun cap la cap cercetările din fenomenologia media și să încerc să sistematizez această «carte de vizită» culturală a Internetului. Și apoi să fac un exercițiu de trasabilitate a valorilor presupuse de acest fel de-a vedea lumea” a declarat asist. univ dr. Oana Olariu, autoarea volumului.
Oana Olariu (n. 1987) este asistent universitar doctor în cadrul Departamentului de Românistică, Jurnalism și ştiințe ale comunicării și Literatură comparată, de la Facultatea de Litere a „Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În 2009 a absolvit studiile de licență în Jurnalism și Științe ale comunicării la aceeași universitate. Ulterior, a absolvit programele de masterat „Relații Umane și Comunicare” şi „Medierea Conflictelor în Educație”, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. În 2015 a susținut, la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din Iași, teza de doctorat intitulată Impactul media asupra societăților în schimbare. Viața privată ca declarație politică.
„Săptămîna diversității la UMF Iași” se află, anul acesta, la cea de-a treia ediție. Temele abordate pînă acum au fost: „Respectarea diferențelor de rasă, etnie, gen, religie, vîrstă, cultură, abilitate, orientare sexuală, statut social sau educaţie” și „Discriminarea, platitudinea și monotonia în sistemul de educație românesc”.
Niciun comentariu