Reprezentanții Autoliv România s-au întîlnit joi, 6 martie, a.c., cu studenții de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, din Iași (TUIași). Aceștia au prezentat tinerilor oportunitățile de dezvoltare profesională pe care le poate oferi compania cu sediul central situat în Timișoara. Evenimentul a început la ora 16:00 și a fost susținut în Amfiteatrul P8 de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a instituției de învățămînt.
AUTO Lindblad Industries Vargarda (Autoliv) este o companie înființată în anul 1953, în Suedia, începîndu-și activitatea pe plan european prin construirea primei centuri de siguranță în două puncte. „Scopul principal al companiei noastre este acela de a crea diferite tipuri de sisteme de siguranță pentru automobile, precum centuri de siguranță, volane sau airbag-uri de interior și exterior. Toate aceste lucruri sînt menite să protejeze atît pasagerii din mașină, cît și pietonii. De aceea ne ghidăm mereu după ideea de a salva cît mai multe vieți și de a încerca să îi ajutăm pe șoferi să evite aproape toate impacturile posibile”, a explicat în deschiderea evenimentului, Florin Gărgăun, managerul pentru verificarea liniilor software, la Autoliv.
Angajări, teme de cercetare și locuri de practică
Oportunitățile oferite de companie se împart în trei categorii: angajări în toate departamentele firmei, proiecte de diplomă și practică de vară. Prima categorie se adresează studenților din anii terminali. „Indiferent de departamentul pentru care candidați, este necesar să vă mutați și să lucrați în Timișoara, dat fiind faptul că acolo este sediul central al firmei și avem nevoie de cît mai mulți angajați profesioniști”, a adăugat Florin Gărgăun.
Compania iese în întîmpinarea studenților care trebuie să își dea examenul de licență, prin propunerea unor teme de cercetare pentru lucrarea de diploma. „Aceste teme vin la pachet cu suportul tehnic care va fi oferit de către o parte dintre angajații nostri, iar dacă distanța ne va împiedica să vi-l acordăm, vom încerca să recurgem la alte metode de a vă ajuta, precum stabilirea cîtorva întîlniri personale cu voi.”, a explicat reprezentantul Autoliv.
Acesta a vorbit, în continuare, despre practica de vară destinată studenților din anii non-terminali. ”Această practică include un training specializat de două, trei luni în Timișoara și se bazează pe studierea metodelor de lucru din cadrul companiei și implicarea în diferite proiecte desfășurate de firmă” a completat Florin Gărgăun.
Protecție activă și pasivă
Conform acestuia, misiunea companiei este aceea de a reduce numărul accidentelor rutiere și chiar a deceselor, prin crearea unor sisteme de siguranță complete pentru automobile. Acestea sînt testate pentru fiecare tip de impact în parte. În cadrul firmei sînt dezvoltate două tipuri de sisteme de siguranță, active și pasive. Cele active sînt destinate șoferilor, pentru a-i ajuta să evite accidentele, prin faptul că diferite comenzi sînt declanșate în mod automat. Sistemele radar, fusion, stereo, de nano-viziune sau de vedere de noapte se numără printre elementele destinate protecției active.
Sistemele pasive de siguranță protejează victima în urma impactului, atunci cînd acesta este inevitabil. Acestea includ componente precum airbag-uri sau centuri cu pretensionare.
Florin Gărgăun a precizat, de asemenea, că cele șase principii după care se ghidează activitatea în companie sînt: viața, clienții, angajații, inovația, etica și cultura. Autoliv construiește sisteme de siguranță pentru producîtori de automobile din America, Europa și China. În România, sediul central se află în Timișoara, dar firma și-a deschis filiale în Brașov, Sfîntul Gheorghe, Lugoj și Reșița.
Sursă foto: Autostrada
Niciun comentariu