Departamentul de Educaţie Medicală din cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), împreună cu Societatea Studenţilor Stomatologi din Iaşi (SSSI) şi Societatea Studenţilor Farmacişti din Iaşi (SSFI) organizează duminică, 26 aprilie, începînd cu ora 11:00, simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi (UMF).
Proiectul se adresează persoanelor care vor să se înscrie la instituția de învățămînt, urmărind simularea procesului de examinare în cadrul concursului de admitere, precum şi evaluarea personală a fiecărui candidat înscris. Scopul este de a familiariza candidaţii atît cu atmosfera de examen, cu stresul aferent ei, cît şi cu modalitatea în sine de evaluare, timpul necesar şi metoda de examinare. Un alt scop este motivarea şi orientarea candidaţilor spre o viitoare specializare a universităţii, dar şi o autoevaluare a participanţilor în ceea ce priveşte gradul de pregătire.
„Ne-am propus să organizăm doua sesiuni de simulare a concursului de admitere, iar elementele care ne diferenţiaza de admiterea propriu-zisă sînt procentul de intrebări la prima vedere, 70%, şi introducerea grilelor care conţin imagini, 10%. La prima sesiune am avut peste 600 de participanţi, acum, la cea de a doua, avem peste 1.200. Prin acest proiect dorim să prezentăm candidaţilor o mică parte din ceea ce înseamna UMF, să îi ajutăm să conștientizeze nivelul de pregătire la care se află, segmentele de materie pe care trebuie să insiste pentru a reuşi la examenul de admitere şi de ce nu, de a-i motiva să intre la UMF pentru a ni se alatura nouă în acest proiect”, a declarat Cristina Boţoc, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Medicină Generală.
Pentru a participa, un candidat trebuie să completeze formularul de înscriere publicat pe site-ul SSMI, să achite taxa în valoare de 30 de lei şi să confirme participarea cu minimum 15 zile înainte de examenul simulat. De asemenea, candidatul trebuie să urmeze sau să fie absolvent al învăţămîntului secundar superior (liceu, colegiu). Pînă în acest moment s-au înscris 1227 participanți din toate orașele Moldovei, dar și din București, Pitești sau Constanța. Simularea este organizată cu susţinerea conducerii UMF şi se află la cea de-a III-a ediţie.
de Alina Florina IONIȚĂ
Elena STAMATI
Niciun comentariu