Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă (SIMCR) are filială și la Iași începînd cu această săptămînă. Înființarea acesteia a avut loc joi, 13 noiembrie, la ora 11.30 în Sala „Ion L. Caragiale” a Hotelului Astoria. Filiala a fost înființată de reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, membri ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și membri ai SIMCR.

Scopul societății este de a promova medicina viitorului, respectiv utilizarea celulelor stem multipotente în regenerarea țesuturilor. „Există studii pe animale în vitro și pe subiecți umani care au demonstrat că aceste celule au capacitatea de a reface țesuturi degradate mai ales în bolile cronice și degenerative. Pînă în momentul de față se știe utilizarea lor în boli degenerative articulare, în refacerea tegumentului, a țesulutui cutanat. Filiala a fost deschisă anume la Iași pentru că aici a existat interes foarte mare pentru acest tip de medicină”, a declarat conf. dr. Daciana Brănișteanu, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”.

Mai mult, societatea își propune să aducă la împreună mai multe specialități cu scopul de a crea tratamente avansate. „Medicina regenerativă care se bazează pe resursele proprii ale organismului de a se autovindeca vine cu soluții în boli, mai ales cronice, dar și traumatisme care pînă acum nu aveau nici un tratament corespunzător. Rezultatele sînt extraordinare deoarece descoperim o comunitate științifică în România extrem de bine pusă la punct”, a declarat prof. asoc. dr. Dana Jianu, co-președinte SIMCR, medic chirurg plastician.

Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă a fost înființată în luna aprilie a acestui an.

Sursă foto: www.ziaruldecluj.ro