În perioada 26 – 27 octombrie, respectiv 2-3 noiembrie 2019, Societatea Anteprenorială Studențească (SAS) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, pentru al doilea an consecutiv, programul „Studenții UAIC de azi – anteprenori pentru un viitor sustenabil”, coordonat de conf. univ. dr. Sorin Gabriel Anton de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA).
Proiectul va avea o componentă teoretică și una practică. Astfel, în perioada 26 – 27 octombrie și 2-3 noiembrie 2019, participanții vor beneficia de cursuri gratuite de anteprenoriat, susținute de profesori de la FEAA: asist. univ. dr. Anca Elena Afloarei Nucu, prof. univ. dr. Daniela Tatiana Agheorghiesei și drd. univ. Tudor Aursulesei. În cele patru zile de activitate teoretică, participanții vor asista la cursuri precum: „Introducere în antreprenoriat”, „ Inițierea unei noi afaceri”, „Mediul de afaceri”, „Managementul strategic”, „Surse de finanțare a afacerilor”, „Oportunități de finanțare a afacerilor prin fonduri europene”, „Planul de afaceri”, „Managementul dezvoltării afacerilor”. Programul complet, pe ore și cu sălile în care se vor desfășura cursurile, va fi afișat online, după încheierea termenului de înscriere.
După finalizarea cursurilor, în cea de-a doua etapă a proiectului, studenții vor realiza un plan de afaceri pe care îl vor prezenta în cadrul unei competiții, juriul acesteia fiind format din anteprenori locali, reprezentanți ai mediului academic, dar și ai instituțiilor de profil, precum Camera de Comerț și Industrie din Iași. Cele mai bune planuri vor beneficia de sprijin financiar și mentorat pentru a participa la competitii de planuri de afaceri la nivel national.
Înscrierile se pot face pînă joi, 24 octombrie 2019, completînd următorul formular online. În urma înscrierii, studenții vor fi centralizați într-o bază de date, primind periodic mail-uri cu diferite activități și oportunități din sfera anteprenoriatului. Limita este de 310 locuri.
Conform organizatorilor, scopul principal al proiectului este dezvoltarea spiritului anteprenorial și a competențelor de inovare în rîndul studenților.
„Iașul, regiunea Moldovei în special, este una dintre cele mai sărace regiuni din România, dacă ne raportăm la numărul de inițiative anteprenoriale venite din partea tinerilor. Drept urmare, UAIC, ca element de formare educațională, s-a autosesizat și distribuie proiecte, respectiv fonduri pentru realizarea acestor programe de anteprenoriat”,
a declarat Costel Marian Dalban, membru al Senatului UAIC din partea Facultății de Filosofie și Științe Social Politice.
„Studenții UAIC de azi – antreprenori pentru un viitor sustenabil” este unul dintre cele șase proiecte lansate de UAIC în competiția „Fondul de Dezvoltare Instituțională”. Și la prima ediție a proiectului au participat 310 studenți.
Niciun comentariu