800 de tineri din regiunea Moldovei cu varsta intre 18 si 35 de ani se pot inscrie la unul dintre cele 16 cursuri gratuite din domeniul antreprenoriatului.
Acestea sunt organizate in perioada perioada februarie 2012 – aprilie 2013, in cadrul proiectului “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, realizat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Inintiativa (ARTI) in parteneriat cu Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si Siveco Romania. Inscrierile pentru prelegerile care incep la data de 1 februarie 2012 se pot face pana pe 30 decembrie a.c.
“Unul dintre obiectivele proiectului este sa imbogateasca aria de cunostinte pe care le are studentul. Nu ne intereseaza experienta studentului pe acel domeniu in care vrea sa urmeze cursul, ci ne dorim ca dupa ce capata si aceste informatii, acesta sa poata sa le si aplice. Cursurile sunt acreditate, astfel ca tinerii care le vor absolvi le pot folosi la o angajare, pentru ca ar fi normal ca acestea sa fie recunoscute de orice angajator din Romania si din Uniunea Europeana. Perioada de inscrieri se va prelungi pentru ca ne dorim cat mai multi participanti, si de aceea sesiunea de inscrieri se va incheia cu o luna jumatate inaintea inceperii cursului respectiv”, a declarat Andrei Haryy, coordonatorul Centrului Regional de Formare Antreprenoriala (CRFA) din Iasi.
Cei interesati pot opta pentru una dintre cele doua metode de predare a cursului, cea clasica ”fata in fata” intr-o sala a CRFA, si cea online din fata calculatorului, fiind autentificati pe o platforma eLearning. “Targetul pe care ni l-am propus pentru cele opt judete ale Moldovei este de aproximativ 800 de tineri, atat pe online, cat si la centru. Avem pentru fiecare training un numar de 20 de locuri pentru predarea clasica si 30 pentru cea online. Participanti se pot inscrie la un singur curs, deoarece vrem sa dam posibilitatea unui numar mai mare de persoane sa participe la acest proiect. Pentru toate cursurile trainerii au fost selectati deja dintr-o baza de date natioanala, si nu s-a tinut cont de regiunea de unde provine acesta. Doar pentru cel de “Agent comercial”, care fiind de sase luni, vom avea specialisti din Iasi”, a mai explicat Andrei Haryy.
Prima parte a procesului de selectie consta in inscrierea participantilor pe adresa de email “inscrieri@fiitanarantreprenor.ro” , unde vor trebui trimise completate cele patru formulare pe care le gasesc pe site-ul: fiitanarantreprenor.ro. Dupa care cei admisi vor expedia, pe aceeasi adresa, scrisoarea de motivatie pentru acel curs si Curriculum Vitae. In cazul in care vor fi mai multi selectionati decat locuri, acestia vor da si un interviu online pe Skype sau Messenger.
Proiectul “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc” este cofinantat de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Data inceperii proiectului a fost ianuarie 2011 si se va incheia in decembrie 2013. Tot in cadrul acestuia a fost inaugurat la Iasi, pe 18 septembrie a.c., Centrul Regional de Formare Antreprenoriala.
Laura-Elena Bejinariu
Mihai Parfeni
Niciun comentariu