Ieri, 7 noiembrie a.c., s-a publicat lista candidatilor admisi pe locurile vacante de lector si de sef lucrari la facultatile Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi. Din cei 39 de participanti care au trecut de prima proba a concursului, au promovat doar 33.
Cei mai multi lectori admisi sunt de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) cu zece admisi, si numai doi respinsi, precum si la Facultatea de Geografie si Geologie (FGG), unde cinci din cei sapte candidati admisi au primit gradul de lector cu media 10. De asemenea Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a avut trei lectori acceptati cu 10, din totalul de patru. Iar Facultatea de Fizica si cea de Chimie au avut cate un concurent, ce a reusit tot cu media 10.
“Aceste posturi erau blocate, si acum, cand s-au deblocat s-a facut concurs pe ele. Fiind o mare incertitudine in privinta posturilor, in momentul cand ai prins o bresa din asta, o valorifici, nu mai astepti, pentru ca s-ar putea sa nu te mai intalnesti cu ea si a doua oara. Nu-i nimic exceptional, din punctul meu de vedere, e ceva normal ca au fost cinci admisi cu media 10, asa au hotarat membrii comisiei, nu a fost parerea unuia singur. Sunt copii buni, care au asteptat atata timp cat posturile au fost blocate, si s-au pregatit. Ei au inceput deja sa lucreze, unii au predat si inainte, cu delegatii de predare, insa acum predau cu acte in regula. Daca acea delegatie de predare trebuia sa fie acceptata de Biroul Senat de la “Cuza”, acum este mai simplu, e in dreptul lor sa predea, unii un singur curs, altii mai multe”, a declarat prof.univ.dr Corneliu Iatu, director Departament Geografie al FGG si presedintele comisiei de evaluare.
Concursul pentru ocuparea posturilor didactice libere, in anul 2011-2012, s-a desfasurat in luna septembrie a.c.. La concurs s-au inscris 69 de candidati ai facultatilor de la UAIC. Acesta a avut trei probe, prima, eliminatorie, care reprezenta 40% din media finala si la care candidatul trebuia sa ia minim 80 de puncte, a fost prelegerea academica. Aceasta a fost sustinuta in fata comisiei de evaluare, formata din presedinte si alti patru profesori ai facultatii respective. Celelate doua probe au fost: analiza dosarului, ce valora 50% din nota finala si a planului de dezvoltare a carierei academice, 10% din nota.
Laura-Elena Bejinariu
Niciun comentariu