În perioada 23 – 26 aprilie s-a desfășurat concursul național de proiecte științifice intitulat „Întîlnirea Academică și Culturală a Studenților din Ingineria Civilă” (IAcSIc) 2015 care a fost organizat de Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI) din Iași, cu sprijinul Facultății de Construcții și Instalații de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”(TUIAȘI).
Tema concursului a fost „Viitoarele generații de construcții”. Studenții au putut elabora lucrări care să cerceteze utilizarea tehnologiei informației/calculatorului în construcții/ instalații, construcțiile și materialele prietenoase cu mediul, Zgârie Norii din România sau clădirile inteligente/ Instalațiile eco-friendly, eco-budget – confort maxim.
„Fiecare echipă înscrisă în concurs a venit cu o prezentare a lucrărilor din anumite domenii, ideile fiind destul de inovatoare și au venit cu ceva nou în rezolvarea unor probleme din domeniul construcțiilor. Proiecte de dezvoltare durabilă și case eco din tot felul de materiale care încă nu au ajuns la o scară mare în domeniul construcțiilor”, a explicat Alexandru Popescu, coordonatorul proiectului IAcSIc.
Studenți din Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași care urmează cursurile unei facultăți în domeniul construcțiilor, dar și cadre didactice care predau cursuri în același domeniu, au format 14 echipe care și-au prezentat lucrările în cadrul concursului. Echipele au luat parte și la workshop de creație tehnică unde au avut de confecționat o machetă a unei case doar din materiale cum ar fi sîrma, polistiren, hîrtie sau carton. Casele nu trebuiau să aibă o formă dreptunghiulară.
„Fiecare echipă a avut același număr de materiale la dispoziție și puteau să folosească o anumită unealtă doar trei sau patru minute, după trebuiau să îl ducă înapoi pe masă pentru a putea fi folosit de altă echipă”, a spus Alexandru Popescu.
Lucările vor fi analizate de profesori de la Facultatea de Construcții și Instalații printre care se numără și ast. univ. dr. ing. Ioana Olteanu, șef de lucrări prof. univ. dr. ing. Oana Banu, ast. univ. dr. ing. Marian Munteanu.
IacSIc 2015 se află la ce-a de-a patra ediție, iar lucrările tuturor participanților vor fi cuprinse într-un volum de lucrări.
Sursă foto : www.facebook.com/iacsic/photos
Niciun comentariu