(STIINTIFIC, 14.00) "CUZA" – SIMPOZION – STIINTIFIC / Simpozion stiintific la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" cu peste 150 de invitati din tara si strainatate.

(CUZANET, Iasi, 16 noiembrie) – Pe 19 noiembrie a.c., de la ora 9.00, va avea loc deschiderea festiva a Sesiunii Omagiale "Impactul Antropic asupra diversitatii plantelor. Implicatii structurale si functionale" dedicate prof. dr. Constantin Toma, membru al Academiei Romane, aflat la a 75-a aniversare.

"In anul 2008 a avut loc la Galanesti – Radauti, Suceava, Simpozionul National «Impactul antropic asupra diversitatii plantelor». Facultatea de Biologie (Laboratorul de Biologie Vegetala) din cadrul Universitatii «Alexandru Ioan Cuza» in colaborare cu Academia Romana – Filiala Iasi au sarbatorit 50 de ani de cercetare stiintifica si invatamant in domeniul Morfologiei si anatomiei vegetale la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iasi. Anul acesta sarbatorim 150 de ani de la infiintarea Universitatii si cea de-a 75-a aniversare a prof. dr. Constantin Toma, membru corespondent al Academiei Romane, un alt motiv pentru care ne-am hotarat sa organizam acest eveniment omagial", a declarat conf. dr. Lacramioara Ivanescu de la Facultatea de Biologie.

Programul sesiunii omagiale cuprinde: deschiderea festiva a sesiunii care va avea loc in Amfiteatrul B2, din corpul B al UAIC, comunicari stiintifice, prezentari de carti de specialitate, mic buletin informativ asupra experientei dobandite in urma participarii la sesiuni nationale si internationale in anul 2010, specializari in laboratoare din tara sau strainatate si o masa festiva.

"Datorita prof. dr. Constantin Toma, numele simpozionului national din anul 2008 a fost usor modificat, primind o noua specializare: «Implicatii structurale si functionale». Suntem onorati sa avem peste 150 de invitati doctoranzi din afara tarii", a mai adaugat conf. dr. Lacramioara Ivanescu.

Cu ocazia acestui eveniment se va tipari un volum din revista "Analele stiintifice" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi – seria Biologie Vegetala, ce va cuprinde lucrarile stiintifice originale sustinute in cadrul sesiunii omagiale. Intr-un volum separat vor fi inserate materiale didactice referitoare la activitatea didactica, stiintifica si organizatorica a prof. dr. Constantin Toma, numit de catedra profesorilor: "dascal, mentor si conducator pe drumul cunoasterii morfologiei si structurii plantelor". / Raluca Macovei