(STIINTIFIC, 9.00)  "CUZA" – GEOGRAFIE – SIMPOZION/  Facultatea de Geografie si Geologie Iasi organizeaza prima editie a Simpozionului National Studentesc “Mihai David”.

(CUZANET, Iasi, 3 noiembrie) In perioada 5-6 noiembrie, a.c. se va desfasura prima editie a Simpozionului National Studentesc “Mihai David”. Aceasta este organizata de Facultatea de Geografie si Geologie de la UAIC in colaborare cu  Liga Studentilor de la Geografie si Geologie-Egea Iasi.

“La eveniment vor putea participa studenti din ciclurile de licenta, master, cat si de la studiile doctorale, care sunt pasionati de geografie si de stiinta mediului, care, de asemenea, au intrerprins cercetari in aceste domenii. Am vrut sa fructificam interesul studentilor pentru disciplinele din programa, precum si spiritual lor competitiv si gradul de implicare in astfel de manifestari”, a declarat conf. univ. dr Daniel Condorachi de la Facultatea de Geografie si Geologie.

In prima zi a simpozionului  vor tine scurte discursuri de deschidere profesori  ai Facultatii de Geografie si Geologie din Iasi. Acestea vor fi urmate de comunicari ale studentilor si workshopuri. La sfarsitul zilei va avea loc festivitatea de premiere. Lucrarile se vor publica intr-o revista online dedicate acestui simpozion. Prezentarile lucrarilor se vor tine in Corpul B al UAIC la etajul 3. 

In cea de-a doua zi se va desfasura aplicatia de teren. In functie de numarul persoanelor inscrise se va stabili si traseul: fie Padurea Barnova, Rezervatia Paleontologica Repedea, Bucium, Pietraria, fie Lacul de acumulare Stanca Costesti- acumularea Parcovaci- Harlau- Cotnari- Iasi.

Proiectul a fost conceput special pentru studentii care au participat in decursul ultimilor ani la manifestari asemanatoare si au acumulat o mai mare experienta, pe care o pot impartasi participantilor la simpozion. Un adevarat schimb de experienta va avea loc la urmatoarele editii cand vor putea participa nu doar studenti din tara ci si din strainatate. Astfel se va ajunge la principalele obiective ale organizatorilor: consolidarea invatamantului din domeniile Geografie si Stiinta mediului si crearea oportunitatilor  in vederea dezvoltarii durabile a sistemului de tip Bologna, sistem care sa permita si sa asigure neintreruperea cercetarii stiintifice pe domeniile Geografiei si Stiintei mediului, precum si dezvoltarea de parteneriate stiintifice. Momentan la acest simpozion vor participa studenti de la UAIC, Universitatea din Bucuresti si Universitatea “Babes Bolyai”din Cluj.

Coordonatorii evenimentului sunt conf. dr. ing. Iuliana Gabriela Breaban si conf. dr. Daniel Condorachi de la Facultatea de Geografie si Geologie. Din comitetul de organizare fac parte si studenti, unii membri ai LSGG: Silviu Sutea (Geografia Mediului, anul al II-lea), Catalin Tibuleac (Geografie, anul al III-lea), Andreea Elena Stoican (Master), Lucian Rosu (Master)./ Alexandra Smaranda