Facultatea de Biologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează în perioada 19 – 20 mai 2017 „Sesiunea științifică anuală a studenților naturaliști”, aflată la prima ediție anul acesta. Lucrările sesiunii se vor desfășura în incinta Facultății de Biologie din Iași, amfiteatrul B2 și sala 378 B.
La eveniment vor participa studenți de la UAIC, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, dar și patru studenți din Maroc (Sidi Mohamed Ben Abdellah University din Fez) și din Italia (University of Turin). Din comitetul științific al simpozionului fac parte profesori de la Facultatea de Biologie din Iași: conf. univ. dr. Carmen Gache, lect. univ. dr. Mirela Cîmpeanu, lect. univ. dr. Anișoara Stratu și lect. univ. dr. Anca Neagu.
În program sînt înscrise 35 de lucrări din domenii diverse ale biologiei: Biologie și ecologie animală (Biologie aplicată și experimentală I) și Biologie și ecologie vegetală (Biologie aplicată și experimentală II). „Ideea sesiunii a pornit de la posibilitatea de a crea premisele unui antrenament în vederea susținerii examenului de licență. Am avut studenți care au muncit mult pentru lucrarea de licență, însă nu au reușit să facă o prezentare convingătoare în fața comisiei de examen și nu au obținut o notă pe măsura așteptărilor și efortului real. Pe lîngă asta, este și o stimulare a studenților pentru inițierea unor proiecte de investigație științifică. Este o formă de acumulare a experienței, dar și de valorificare a demersului științific”, a declarat conf. univ. dr. Carmen Gache, coordonatorul evenimentului.
Cele mai bune lucrări vor fi premiate și vor putea fi publicate sub forma unui articol științifice în revistele Facultății de Biologie (Biologie animală, Biologie Vegetală și Genetică și biologie moleculară). Sesiunea științifică este corelată cu Ziua Internațională a Biodiversității Biologice (22 mai).
Niciun comentariu