(STIINTIFIC, 17.00) "CUZA" – TRAINING  – DOCTORANZI / Sesiune de training in autorat stiintific pentru doctoranzii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.

(CUZANET, Iasi, 23 martie) – La sfirsitul saptaminii viitoare va avea loc o sesiune de training adresata doctoranzilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi.  Este vorba despre un workhop in autorat stiintific, organizat in zilele de 29 si 30 aprilie a.c., in cadrul proiectului “Doctoratul in scoli de excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii din universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”, coordonat de  Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea  Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (UEFISCSU).

Sesiunile privind “Cresterea capacitatii de autorat stiintific” sunt organizate periodic, in cadrul acestora abordindu-se cazuri concrete de prelucrare a datelor. Cursurile sunt gratuite, iar la sfarsitul acestora se ofera o diploma de participare. Doctoranzii care beneficiaza de acest proiect sunt studenti ai facultatilor de Biologie,Chimie, FEAA, Fizica, Filosofie, Geografie si Geologie, Informatica, Istorie,  Litere, Matematica, Psihologie si Stiinte ale Educatiei. „Inscrierile s-au facut in limita a 100 de locuri. Acestia vor primi diploma de participare. Insa, numarul de participanti poate sa depaseasca numarul de locuri, dar  acestia nu vor primi diploma de participare.”, a declarat Mihaela Leontie, secretarul-sef de la Biroul Doctorate al UAIC.

Sesiunea de training se desfasoara pe parcursul a doua zile incepand cu ora 8.30, sub forma a sase module: modulul I (Conceperea si realizarea de texte stiintifice / creativ-artistice – 4 ore), modulul II (Deontologia cercetarii si publicarii rezultatelor stiintifice. Legislatia romaneasca si europeana relevanta pentru domeniul autoratului stiintific – 1 ora), modulul III (Coordonatele majore ale procedurii de “peer review” – 2 ore), modulul IV (Realizarea de prezentari orale / postere – 2 ore), modulul V (Realizarea de prezentari orale / postere – 2 ore-), modulul VI (Module de training specifice diferitelor domenii. Aplicatii si studii de caz – 4 ore).

Proiectul “Doctoratul in scoli de excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii din universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. / Alexandra Smaranda