Evenimentul va avea loc miercuri, 6 noiembrie a.c., incepand cu ora 09:00, la Hotel Unirea din Iasi. Sunt invitati: Marius Ursache, fondator al agentiei de dezvoltare de produse digitale „Grapefruit”, Felix Aftene, artist vizual, Razvan Crisan, fondatorul Asociatiei „Oricum” din Bucuresti, Alina Niculescu Manea, trainer si consultant in industrii culturale si creative si George Carapanu, presedintele Ordinului Arhitectilor Romani. „Seminarul din 6 noiembrie este un eveniment de networking si dezvoltare pentru tinerii ieseni care au sau doresc sa dezvolte o afacere in domeniul creativitatii, fie ca e vorba de cinema, fotografie, design, arhitectura, arta vizuala sau designeri. Este si o initiativa prin care speram sa consolidam breslele creative din Iasi si sa deschidem calea spre proiecte viitoare”, a declarat Daniela Stefanescu, purtator de cuvant al Asociatiei „Oricum” din Bucuresti.
La acest eveniment pot participa tineri cu varsta de peste 18 ani care trimit pana la data de 4 noiembrie a.c. formularul de inscriere este disponibil pe site-ul crestetalente.ro, dar intrarea este libera. „La Iasi am mai avut un seminar in vara, in luna iunie. Atunci a trebuit sa inchidem inscrierile mai devreme, caci numarul de participanti aproape depasea capacitatea salii. Experienta ne-a aratat ca tinerii au un interes aparte pentru zona industriilor creative. In prezent sunt foarte multi absolventi la facultati de arta, foto, design, etc. Multi dintre ei nu si-au gasit inca un loc pe piata muncii. Cand lucrezi in domeniul cultural si creativ, trebuie sa balansezi cumva intre pasiune si spirit antreprenorial. E important sa-ti iubesti munca, dar e la fel de important sa fii pragmatic, conectat la ce se intampla, sa ai informatii la zi despre finantari publice, dar mai ales private. Trebuie sa stii sa-ti «ambalezi» si sa-ti «vinzi» ideile”, a adaugat Daniela Stefanescu.
Acest tip de seminar a avut loc si la Cluj- Napoca si Constanta iar pana la sfarsitul acestui an va avea loc la Timisoara pe 28 noiembrie si la Brasov pe 21 noiembrie. „Am ales aceste orase bazându-ne pe datele pe care le-am cules in cercetarea din proiectul «Promovarea Antreprenoriatului in Industrii Creative». Sunt regiuni cheie ale tarii, locuri in care industriile creative au deja o piata, au o cifra de afaceri semnificativa si ofera locuri de munca. Iasiul este un oras cu un potential creativ mare. In urma cercetarilor noastre ocupa locul 5 in topul celor mai creative orase romanesti, dupa Bucuresti, Cluj, Timisoara si Brasov”, a conchis purtator de cuvant al Asociatiei „Oricum” din Bucuresti.
Industriile Culturale si Creative sunt privite in Europa ca fiind catalizatorul cresterii economice regionale, dar si ca un motor pentru dezvoltare urbana care creeaza locuri de munca. Conform informatiilor primite, pana in prezent, in Bucuresti si alte orase au participat peste 500 de tineri la cursurile de antreprenoriat in industrii creative, aproximativ 300 de tineri la seminariile regionale si peste 400 de tineri la Forumul National al Industriilor Creative care a avut loc luna aceasta in capitala.
Niciun comentariu