Aseara, 17 noiembrie, incepand cu ora 19.00, la Biblioteca Centrala Universitara “Mihai Eminescu” din Iasi a avut loc un concert in cadrul festivalului de muzica de camera “SoNoRo”. Participantii au putut asculta compozitii de Michael Glinka, Robert Schumann sau Ernst von Dohnanyi.
“Dupa o prima incercare reusita in anul trecut de a programa intregul Festival SoNoRo sub un titlu unic, ceea ce este o adevarata provocare conceptuala, am ales ca New Worlds sa fie motto-ul editiei a VI-a a Festivalului SoNoRo. Dat fiind faptul ca SoNoRo s-a dezvoltat riguros si consecvent timp de cinci ani, dupa parerea mea, o perioada necesara pentru a plasa orice initiativa de gen pe harta, am dorit sa oferim publicului o noua editie, in care acesta va fi acompaniat in diverse lumi muzicale si nu numai. Este, de asemeni, si pasul festivalului intr-o noua faza”, a declarat directorul festivalului SoNoRo, Razvan Popovici.
Debutul festivalului a fost facut la Bucuresti, pe 5 noiembrie. Spre deosebire de anul trecut, pe harta concertelor au fost trecute si orasele Brasov si Bistrita. “SoNoRo On Tour este o parte foarte importanta a Festivalului SoNoRo. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Germania, Italia, Anglia sau Letonia, SoNoRo a fost prezent in unele dintre cele mai importante sali din lume, precum Konzerthaus din Viena, Wigmore Hall din Londra si Carnegie Hall din New York, deci cred ca este foarte important ca spiritul SoNoRo sa aiba beneficiari si in tara. In momentul de fata, cantam anual la Cuj si Iasi, imediat dupa terminarea concertelor de la Bucuresti. Cu siguranta ca vom include in anii viitori si alte orase, in afara de Brasov si Bistrita”, a adaugat Razvan Popovici
Muzica de camera a aparut odata cu Renasterea, fiind o forma de muzica clasica, scrisa pentru un numar mic de instrumente. Ea “inseamna eleganta, intimitate si diversitate. Este cel mai deosebit si subtil mod de a face muzica. Cine ii deschide portile va descoperi un univers iesit din comun, dinamic si extraordinar de actual”, a completat Razvan Popovici.
Iulian Birzoi
Niciun comentariu