(GENERAL, 12.00) JURNALISM – WORKSHOP – RADIO / Workshop cu participare internationala pentru studentii de la Jurnalism.
(CUZANET, Iasi, 26 octombrie) – Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii de la Facultatea de Litere a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) in parteneriat cu Societatea Romana de Bioetica organizeaza in perioada 22-28 noiembrie a.c. prima editie a “Intercultural Radio Workshops”.
Invitati la eveniment sunt Nancy Benson de la Universitatea Illinois SUA, Rob Cameron, corespondent al postului BBC din Praga, Luca Niculescu, redactor sef RFI Romania, Catalin Striblea de la Realitatea TV, Selma Iusuf, redactor-sef la Kiss FM, Sorin Dragomir de la Europa FM, Daniel Condurache, prof. univ. dr. al UAIC Iasi, Alexandru Lazescu, presedinte CA TVR si prof. univ. dr. Vasile Astarastoae de la Societatea Romana de Bioetica.
“Timp de o saptamana, seminarul este deschis la Iasi pentru studentii de la Departamentul de Jurnalism si Stiinte ale Comunicariicat de la Universitatile particulare si de stat din toata tara. De ce un seminar centrat in proportie de 70 % pe programe de radio? Pentru ca si radioul se schimba sub presiunea economica, sub presiunea noilor tehnologii. Seminarul este conceput astfel incat profesionistii, oamenii care lucreaza in radiouri comerciale sa interactioneze cu studentii de la jurnalism, ”, a declarat Violeta Cincu, asistent universitar la Departamentului de Jurnalism al UAIC si organizator al evenimentului.
Seminarul este structurat in doua parti. Prima parte cuprinde o serie de dezbateri care vor fi lansate de invitati, de exemplu “10 greseli frecvente pe care le fac jurnalistii” sau “cum poti face digerabil un subiect deosebit de dificil precum cele din sfera juridica”. In partea a doua a workshop-ului echipe de 5-6 studenti, coordonate de un profesionist, vor realiza un program radio de 15-20 de minute, pe o tema stabilita de comun acord. In ultima zi, acestea vor fi audiate si cele mai bune vor fi premiate.
“Evenimentul este foarte interesant cu atat mai mult cu cat in afara profesionistilor din media, avem profesori care fac parte din mediul academic, dar si din lumea reala a presei ca Alexandru Lazescu sau Daniel Condurache. Avem un profesionist din Statele Unite, care e familiarizat cu Romania si lucreaza in multimedia, desi e specializat pe partea radiofonic. Avem invitat un corespondent BBC care ne va vorbi despre cat de greu sau usor este sa te manifesti ca jurnalist in alta tara. O alta provocare este constituita de prezenta rectorului de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae care va vorbi din perspectiva practicianului despre problemele de etica ale jurnalistului”, a mai precizat asist. univ. Violeta Cincu.
Pentru inscrierea in acest program, candidatii trebuie sa trimita pana pe 1 noiembrie a.c. la adresa de e-mail radiointercultural@hotmail.com un CV si o scrisoare de intentie (500 de cuvinte), in care sa argumeneteze motivul pentru care doresc sa participe la seminar. La workshop vor lua parte 40 de studenti selectati de catre profesorii de la Departamentul de Jurnalism al UAIC pe baza CV-ului si a scrisorii de intentie.
Nu se percepe taxa de participare. Costurile seminarului sunt suportate de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, dar si de sponsori ca JTI si Societatea Romana de Bioetica. Studentii din alte centre universitare vor trebui sa suporte singuri cheltuielile pentru transport, cazare si masa. / Ramona Balaban, Irina Gociman
Niciun comentariu