În 13 mai, de la ora 13:00, la Librăria „Orest Tafrali” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va avea loc lansarea volumului Discursul autonom. Strategii de comunicare, de Arthur Suciu, apărută la editura UAIC, în Colecția Sophia.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Codrin Liviu Cuțitaru, de la Facultatea de Litere a UAIC, prof. univ. dr. Ioan Alexandru Tofan și de prof. univ. dr. George Bondor, coordonatorul Colecției Sophia, ambii de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC.

„Teza principală a lucrării este că discursul autonom se definește prin ironie, însă nu este vorba despre ironia ca trop stilistic, ci de ironia ca ansamblu discursiv. În partea a doua, lucrarea prezintă patru discursuri autonome, mai exact, două opere existențiale și două romane. Opera lui Emil Cioran și cea a lui Gabriel Liiceanu, și romanele Insuportabila ușurătate a ființei, de Milan Kundera și Particulele elementare, de Michel Houellebecq. Autorii au fost aleși pentru a ilustra discursul autonom în forma sa existențială și ficțională, precum și natura deschisă sau închisă a discursurilor dominante la care au fost obligați să se raporteze aceștia”, a declarat autorul Arthur Suciu.

Arthur Suciu este scriitor și lector universitar la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. A absolvit Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a activat o perioadă de timp în domeniul jurnalismului și în copywriting politic în București. A scris numeroase eseuri și cronici literare pentru revistele „Cultura”, „Convorbiri Literare”, „Bucovina Literară” și „Argeș”, dar și analize politice și editoriale pentru revistele „Cadran Politic”, „Adevărul” și „Ziarul Financiar”.

Sursă foto: www.zilesinopti.ro