(GENERAL, 16.00)  AGRONOMIE – ACREDITARE – COMISIE EUROPEANA/ Comisie europeana de acreditare la Facultatea de Medicina Vetrinara din Iasi.
 
(CUZANET, Iasi,  18 noiembrie) – In perioada 22-26 noiembrie a.c. Facultatea de Medicina Veterinara (MV) a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad"(USAMV) din Iasi va avea invitata o comisie formata din sase profesori, din diferite parti ale Europei pentru a evalua  raportul de activitate educationala, pe care aceasta l-a trimis la bordul European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) cu sediul la Viena.

Comisia vine la invitatia Facultatii de Medicina Veterinara si va fi coordonata de catre prof. dr.Bernd Hoffmann din Geissen, Germania. ”Raportul de activitate ce urmeaza a fi evaluat a fost intocmit de catre consiliul profesoral impreuna cu personalul academic participant. Raportul cuprinde 13 capitole in care am discutat despre: istoricul facultatii, obiectivul, modul de organizare, finantele, modul de predare, echipamente, instalatii, animale, materialul didactic, biblioteca, admiterea, personalul auxiliar, raportul intre cadrele didactice  medici , educatia, invatamantul post universitar si nu in ultimul rand cercetarea”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Miron, prodecanul Facultatii de Medicina Veterinara.

Anual sunt programate intalniri si dezbateri pe baza curiculei, astfel incat toti studentii romani de la medicina veterinara, indiferent de orasul de studiu, sa invete aceleasi materii in aceeasi perioada de timp cu cei din intreaga Europa, pentru ca diploma obtinuta in cadrul profesiilor reglementate sa fie valabila si sa aiba caracter bilingv. “Facultatea nu urmareste o acreditare propriu-zisa pentru ca aceasta functioneaza ca orice alta facultate, scopul ei fiind obtinerea unei evaluari favorabile astfel, incat, invatamantul superior din Iasi sa se echivaleze cu cel european. In felul acesta dorim ca studentii sa aiba portile deschise catre Europa 100%, fara a mai fi obligati sa dea acele diferente sau sa intre prin diferite institutii post-universitare de formare profesionala, de recalificare si asa mai departe. Dupa aceasta evaluare ei dau o acreditare, in sensul ca au venit in vizita si avem o credibilitate din partea lor. Lurcurile trebuie bine definite pentru ca nu este  vorba de o evaluare in scopul unui clasament sau unei acreditari”, a mai adaugat prodecanul Facultatii de Medicina Veterinara.
   
Facultatea de Medicina Veterinara, alaturi de alte sase facultati din tara, face parte din grupul celor 100 de facultati de Medicina Veterinara acreditate European, acestea constituind profesii reglementate prin directiva 36/2005 a Uniunii Europene.

Comisia se afla pentru a doua oara in Romania, prima vizita fiind la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. In Iasi, prima sedinta a conducerii facultatii cu membrii comisiei va avea loc luni, 22 noiembrie, la ora 18.00, la Hotel Unirea./ Razvan Bantea, Monica Deorde, Irina Gociman