Joi, 25 martie, va avea loc lansarea volumului Gînditori români în cultura universală, de Horia Vicențiu Pătrașcu, recent publicată în colecția Sophia a Editurii Universității „Alexandru Ioan-Cuza” (UAIC) din Iași. Evenimentul se va desfășura pe platforma online Google Meet, începînd cu ora 18:00. Alături de editorul volumului vor participa și membrii Centrului de Hermeneutică, Fenomenologie și Filosofie practică din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a UAIC, dar și autorii prezenți în volum, printre care și prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei, prof. univ. dr. Petru Bejan, prof. univ. Leria Ileana Boroș, prof. univ. dr. Viorel Cernica, prof. univ. dr. Horia Cinteză, prof. univ. dr. Adam Coman.
„Problema originalității și universalității culturii române este inseparabilă de însăși constituirea culturii noastre naționale. Intrînd cu o anumită întîrziere în rîndul națiunilor europene, această problematică a fost consubstanțială productivității noastre culturale și științifice. Am încercat să ne aliniem așa cum încercăm să o facem și astăzi orizontului tematic al reflecției filosofice și științifice europene actuale”, a declarat Horia Vicențiu Pătrașcu, autorul cărții.
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de întrebări adresate de către public atît autorului, cît și invitaților.
Horia Vicențiu Pătrașcu este lector în cadrul Departamentului pentru Formare Didactică și Științe Socio-Umane la Universitatea Politehnică din București. Este o voce apreciată în spațiul publicistic cultural și științific, autor al mai multor volume: Sine retraction (2001), Despre urît și alți demoni. Reflecții și exclamații (2005), Singur printre români (2009), Sentimentul metafizic al tristeții (2010), Terapia prin Cioran. Forța gîndirii negative (2014) sau Pustiul binelui. Eseuri filosofice (2017).
Volumul Gînditori români în cultura universală reunește contribuțiile unor participanți la două sesiuni ale conferinței cu același nume, desfășurate în anul 2017, respectiv 2018, organizate de Departamentul de Formare pentru Cariera Didactică și Științe Socio-Umane din cadrul Universității Politehnica din București și Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu Motru” al Academiei Române.
Credit foto: agerpres.ro
Niciun comentariu