(GENERAL, 15.00) UMF – ANATOMIE – TEST GRILA / Prin examenul sub forma de test-grila la Anatomie, conducerea UMF vrea sa rezolve problema mitei.
(CUZANET, Iasi, 28 ianuarie) – Cei aproximativ 600 de studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi (UMF) care studiaza Anatomia au aflat astazi camd vor sustine examenul sub forma de test grila la aceasta materie. Primii care vor fi supusi noii forme de testare, bazata pe testul grila cu aflarea rezultatului pe loc in urma scanarii, vor fi studentii din anul I de la Facultatea de Bioinginerie Medicala care vor trebui sa se prezinte la examen maine, 29 februarie a.c., in Amfiteatrul „Ion Petrovanu”. Studentii din anul I de la Facultatea de Medicina Dentara, care studiaza Disciplina Embriologie si Organogeneza, vor sustine examenul luni, 2 febuarie a.c., iar studentii din anul I de la Facultatea de Medicina Generala trebuie sa se prezinte la examen miercuri, 4 februarie a.c. Studentii din anul al II-lea de la aceeasi facultate vor sustine examenul joi, 5 februarie a.c., urmand ca studentii din anul I de la aceeasi facultate, disciplinele de Anatomie si Anatomie dentara sa sustina examenul luni, 9 februarie a.c. Ultimii care vor da acest examen, marti, 10 februarie a.c., sunt studentii din anul I de la Facultatea de Farmacie.
Acest examen ii include si pe cei 180 de studenti cetateni straini inscrisi la grupele cu predare in limba engleza, care vor sustine testul grila in limba engleza pe data de 4 februarie a.c. respectiv 10 febraurie a.c.
Este pentru prima oara cand la UMF examenul se da sub forma de test grila. „Vrem sa trecem la o evaluare obiectiva si uniforma a studentilor, conform standardelor din Uniunea Europeana. Am ales pentru inceput, ca pilot, disciplina de Anatomie, al carei examen este considerat cel mai greu. Daca experimentul se va dovedi un succes, vrem sa extindem aceasta modalitate de evaluare la toate disciplinele, in doi ani”, a declarat Vasile Astarastoae, rectorul UMF.
Pentru acest examen se vor pregati cite 75 de subiecte pentru fiecare dintre cele 40 de plicuri. Acestea (n.r. – plicurile) vor fi numerotate in ziua examenului, in prezenta studentilor si se va extrage unul dintre plicuri. Pentru a raspunde la toate intrebarile, studentii vor avea la dispozitie 90 de minute. Fiecare lucrare va fi scanata de un profesor, avind coltul cu numele indoit. Nota va fi afisata electronic in citeva minute, astfel ca studentul isi va afla nota pe loc. Nota la acest examen va fi echivalentul a 60% din nota finala, restul de 25% si 15% vor reprezenta lucrarea practica, respectiv activitatea din timpul anului. Astfel de testari vor fi organizate in urmatoarea sesiune, cea din vara, si la Fiziologie. / Laura Baban, Mihaela Bucur