În perioada 20–21 mai, în Parcul Expoziției din Iași va avea loc tîrgul „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale”. Evenimentul este organizat de Food For Iași Living Lab, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Academia Română, Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” și Asociația Producătorilor locali: Produs în Iași. Tîrgul urmărește promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare, realizate după rețete tradiționale.
În cadrul acestui eveniment, organizatorii au pregătit acțiuni de informare despre caracteristicile produselor ecologice, un atelier de gătit pentru copii și momente educative despre alimentația sănătoasă și despre produsele alimentare locale. De asemenea, vor fi prezentate aspecte despre viața albinelor și despre produsele obținute prin apicultură.
„Ne așteptam ca cetățenii din municipiul Iași să aibă ocazia să cunoască producătorii din spatele produselor, sa afle ce sînt produsele certificate ecologic, tradițional, montan și să reușească să facă o distincție clară între produsele autentice și cele care pretind doar că sînt ecologice și tradiționale. La tîrg vor fi produse de panificație, miere, produse din carne și produse lactate”, a explicat Ioan Sebastian Brumă, cercetător științific în cadrul Academiei Române, Filiala Iași și coordonatorul Food For Iași Living Lab.
Food For Iași Living Lab este un hub dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași. Proiectul Cities2030 este finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020, în care cele două instituții menționate anterior sînt partenerii din România, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei. Food For Iași Living Lab a fost înființat cu scopul identificării problemelor din sistemul alimentar ieșean și posibile soluții.
Sursă foto: www.revista-ferma.ro
Niciun comentariu