În zilele de 20 – 21 noiembrie 2014, Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI) organizează proiectul „Ziua Europeană a informării despre Antibiotice”, cu scopul de a informa publicul asupra consumului adecvat de antibiotice.
Astfel, joi si vineri, membrii SSMI împreună cu voluntarii proiectului, studenți de la Facultatea de Medicină Generală și Facultatea de Farmacie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF), vor face o campanie stradală în cadrul căreia vor împărți pliante populației generale. Pe lîngă flyerele oferite, organizatorii vor vorbi cu oamenii pentru a-i informa despre situațiile în care este recomandat să ia antibiotice, cînd se administrează fără rost și despre modalitățile prin care ei pot reduce provocarea toleranței la antibiotice.
Organizatorii dispun de 2.000 de pliante, dar au ca obectiv creșterea numărului de persoane informate pînă la 3.000 sau mai mult.
„Motivul proiectului vine din cauza tendinței foarte crescute la noi în societae de a se consuma antibiotce pentru viroze pentru simple dureri în gît sau răceli, aceast consum fiind inadecvat sau ineficient. În ultimii ani, rezistența la antibiotice a crescut într-o asemenea măsură încît a devenit o amenințare importantă pentru viitoarea eficiență a antibioticelor. Combinată cu o lipsă de noi tratamente cu antibiotice, creșterea numărului bacteriilor rezistente la antibiotice constituie în prezent un risc grav la adresa sănătății publice”, a declarat Ștefana Enachi, coordonator de proiect, membru al departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul SSMI.
Ziua Europeană a Informării asupra Antibioticelor 2014 este dedicată automedicației cu antibiotice și se derulează sub sloganul: „Utilizarea inadecvată a antibioticelor este cauza rezistenţei la antibiotice. Prescrieţi-le cu prudenţă pentru a le păstra eficacitatea”.
de Diana GAINA
de Doina SÎRBU
Sursa foto: spynews.ro
Niciun comentariu