Facultatea de Chimie împreună cu Facultatea de Biologie din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează Școala de Vară pentru Științe, proiect destinat elevilor de liceu, parte a programului ROSE. Perioada de desfășurare este 15-28 iulie.
Școala de Vară propune participanților cursuri interactive, ateliere de lucru, vizite de studiu, activități sportive și culturale. Unul dintre punctele de referință este excursia de trei zile în stațiunea marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” din Agigea, unde elevii vor învăța despre baza materială a facultății și vor avea o percepție științifică asupra florei și faunei marine. De asemenea, elevii vor beneficia de truse pentru prelevarea probelor de apă, pentru a înțelege diferențele fizico-chimice dintre apa de mare, apa distilată și cea de robinet.
„Scopul de bază a acestui proiect este ca un copil, elev de liceu, care are poate viziuni limitate în a se vizualiza student, să îi oferim o perspectivă de viață reală de campus, cu tot ce înseamnă facilitățile și beneficiile de care un student UAIC beneficiază. Elevul va fi expus două săptămîni la tot ce înseamnă cultura Iașului, dar și la tot ce înseammnă științele exacte din perspectiva chimiei și biologiei”, a declarat conf. dr. Alin Dîrțu, decanul Facultății de Chimie și organizatorul ediției de anul acesta.
Aflată la a șasea ediție și posibil ultima finanțată, Școala de Vară pentru Științe este una dintre cele 11 școli de vară oferite de UAIC.
Niciun comentariu