Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) a declanșat procedura de înscriere în Registrul Național al Calificărilor din Învățămîntul Superior a trei calificări propuse în cadrul a trei programe de master la Facultatea de Farmacie. Programele de master vor fi: Cosmetică avansată și wellness, pentru validarea calificării de Specialist în Cosmetologie; Evaluarea siguranței produselor farmaceutice, pentru validarea calificării de Asistent de cercetare în farmaco-vigilență; Regulatory affairs – Reglementare și autorizare în domeniul farmaceutic, pentru validarea calificării de Asistent de cercetare în reglementare și autorizare în domeniul farmaceutic. Înscrierile pentru aceste programe de master vor începe după primirea autorizării din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Superior (ARACIS). Informații complete despre perioada de înscriere vor fi disponibile pe site-ul oficial al UMF Iași imediat după finalizarea procesului de autorizare.
„Programele de master propuse constituie o premieră în domeniul farmaceutic pentru UMF Iași, avînd ca obiectiv adaptarea ofertei educaționale la cerințele și nevoile actuale ale pieței muncii, precum și la cele mai recente progrese științifice și tehnologice din domeniu. Implementarea lor vine în contextul unei nevoi tot mai mari de specialiști calificați în subdomeniile specifice farmaciei, accentuînd angajamentul universității noastre de a răspunde provocărilor societății contemporane și de a contribui activ la dezvoltarea sectorului farmaceutic”, a declarat Ivona Burduja, purtătoarea de cuvînt a UMF Iași.
Decizia de a înființa cele trei noi programe de masterat a fost luată de către Senatul UMF la data de 26 martie. Conform procedurii, acreditarea de către ARACIS a unui domeniu de studii universitare de master se finalizează în termen de șase luni de la data înregistrării cererii de solicitare a evaluării.
Numărul total de locuri disponibile pentru fiecare dintre cele trei programe de master și repartizarea acestora între locurile finanțate de la bugetul de stat și cele cu taxă, va fi stabilit ulterior, în funcție de aprobările primite și de capacitatea instituției de a asigura resursele necesare pentru desfășurarea optimă a activităților didactice.
În cadrul UMF, există programe de master acreditate doar în domeniul medicinei (Managementul serviciilor de sănătate în domeniul medico-farmaceutic; Nutriţie şi dietetică profilactică şi curativă; Bioingineria reabilitării), medicinei dentare (Tehnologii de protezare implanto-protetică în edentații; Tehnologii moderne de protezare în edentații) și cel al științei inginerești aplicate (Biotehnologii medicale si biomateriale avansate; Bioinginerie clinică; Inginerie biomedicală/Biomedical engineering). În prezent, 371 de studenți urmeaza programe de masterat în cadrul UMF Iași.
În 2022, au absolvit Facultatea de Farmacie a UMF Iași 112 studenți, iar în 2023, 94 de studenți.
Sursă foto: www.news.umfiasi.ro
Niciun comentariu