Expoziția de fotografie microscopică „Infl(u)orescențe” poate fi vizitată zilnic, pînă la finalul lunii noiembrie, în fața Decanatului Facultății de Biologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, corp B, etaj 1. Expoziția este organizată de Laboratorul de Histologie animală și Microscopie confocală și are la bază procesul de florescență. În loc de bec se folosește o lampă ce emite doar o anumită culoare pentru a se evidenția doar unele lucruri din țesuturile de la animalele care au fost sacrificate în alte scopuri. Imaginile sînt mărite pînă la 1.000 de ori prin intermediul microscopului, dar și a diferitelor obiective.
Toate cele 19 exponate au denumiri inspiraționale, precum „Galaxie”, „Pasărea de foc”, „Felii de mango în șir indian”, „Gunoierii din ficat”, „Acuarelă”. „Această expoziție nu este adresată doar specialiștilor, ci fiecărei persoane interesată să vadă știința printr-un mod artistic. De aceea, îmi doresc ca pe viitor să fac cunoscută această expoziție și în liceele din Iași. Oamenii trebuie să se bucure în primul rînd de structuri, de aranjamente care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Dincolo de partea științifică, există partea vizuală, artistică”, a declarat șef de lucrări Anca Narcisa Neagu, autoarea expoziției de fotografie microscopică.
Studenții sînt implicați în mod direct, deoarece multe dintre preparatele expuse sînt realizate de către ei și sînt prezente și în lucrările de licență ale acestora.
În ceea ce privește partea de microscopie, imaginile sînt realizate doar de autoarea expoziției, dar preparatele provin și din colaborarea cu profesorii de la Microbiologie și Histologie animală de la Facultatea de Biologie și profesori de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.
Expoziția se află la a doua ediție și este deschisă atît studenților, cît și persoanelor din afara universității. Intrarea este liberă.
Niciun comentariu