Conducerea Universitatății de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a propus, în perioada în care prof. univ. dr. Dragoș Pipetu era rector interimar, un nou regulament online pentru admiterea studenţilor străini pe locurile cu taxa în valută, care nu a fost însă finalizat. Iniţiativa, la care încă se lucrează, are ca obiectiv transformarea procesului admiterii într-unul online, acesta desfăşurîndu-se pe o nouă platformă creată special pentru studenţii străini. Ei vor fi obligaţi să depună online dosarele împreună cu toate actele doveditoare şi vor putea chiar să le completeze ulterior cu copii scanate. La rîndul lor, evaluatorii vor avea propriile lor conturi pe care le vor accesa atunci cînd vor evalua.
„Este importantă platforma, deoarece orice mecanism corect, transparent şi controlabil generează încredere. Vocile critice nu mă sperie. Paradoxal, cei care fac şi au făcut cea mai mare gălăgie pe tema admiterii sînt tocmai cei cărora mecanismul descoperit de mine le convenea. Cu cît mecanismul făcut de universitate va fi mai bun, cu atît agresivitatea lor va creşte”, a declarat prof. univ. dr. Dragoş Pieptu.
„Platforma online este un instrument pentru formarea procesului de admitere a studenţilor străini. Este doar o componentă. Pentru recrutarea studenţilor, cei din mediul internaţional, european şi din restul lunii, ce am vrea să facem este să avem un proces de recrutare activă şi să avem birouri ale universităţii de recrutare care să fie bazate pe foşti absolvenţi şi, împreună cu ei, să facem un proces de selecţie activă a celor mai buni absolvenţi ai învăţămîntului preuniversitar de acolo şi acesta să se desfăşoare în locurile de unde provin ei. Platforma online este o soluţie, în acest moment, pentru anul acesta, pentru că înfiinţarea birourilor se va face, probabil, anul acesta şi va deveni funcţională abia anul viitor. Aşa văd eu prioritizarea. Noi formăm medici, farmacişti, bioingineri, asistenţi medicali europeni. Nu sîntem un furnizor român de educaţie, sîntem un furnizor european şi trebuie să fim competitivi pe piaţa asta”, a declarat prof. univ. dr. Radu Iliescu, prorector responsabil cu activitatea de stratergie instituţională şi evaluare academică.
După ce regulamentul va fi, în mod oficial, finalizat, va fi supus unei dezbateri în cadrul comunităţii academice din UMF.
Sursă foto: incomemagazine.ro
Niciun comentariu