Membrii Asociatiei studentilor si absolventilor Facultatii de Filosofie (ASAFFI) si ai Societatii pentru Psihologie (SPP) au dezbatut importanta existentei in Romania a unei televiziuni de stat. Intalnirea a avut loc ieri, la ora 20.00, in amfiteatrul D1 al Corpului D de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si au fost prezenti aproximativ 30 de studenti.
Vasile Brasoveanu, presedintele ASAFFI, este convins ca „subiectul desfiintarii televiziunii de stat este o tema de actualitate si ne propunem sa gasim argumente consistente, pro si contra. In special acum, cand se decide soarta TVR-ului, o televiziune ce dateaza din 1957.”
Dezbaterea s-a desfasurat conform metodei parlamentare. Astfel, doi membri SPP au reprezentat guvernul, iar doi tineri ASAFII opozitia. Fiecare parte a tinut cate 2 discursuri, dupa care a raspuns la intrebarile publicului. Performanta expunerilor a fost jurizata de catre Dorina Ticu, prof.drd. al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice si Dragos Preotescu, expert in dezbateri.
Echipa SPP sustinut necesitatea desfiintarii TVR-ului, aducand ca argumente datoriile mari insumate cat si audientele scazute. „Audientele TVR scad pe parcursul ultimilor 10 ani, datoriile depasesc 185 milioane de lei, iar postul TVR Cultural inregistra audienta sub 1%. Si cine face diferenta dintre o emisiune pe TVR2 si TVR3?”, au intrebat tinerii. In apararea televiziunii de stat, echipa ASAFFI a mentionat ca aceasta „livreaza informatii de interes national, este obligata sa fie apolitica si sa promoveze cultura si arta.”
In urma sustinerii discursurilor, tinerii au raspuns la intrebari venite din sala, iar organizatorii au propus voluntarilor din public sa creeze discursuri spontane pe baza unor cuvinte-cheie. Conform juriului, echipa SPP a acumulat 43 de puncte, iar ASAFFI a iesit invingatoare cu un total de 52 de puncte. Toti participantii, precum si cel mai bun discurs improvizat, au primit carti oferite de prof. univ. dr. Nicu Gavriluta, decan al Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice.
ASAFFI organizeaza dezbateri din 2012, aceasta fiind a patra editie. Asociatia a fost infiintata in 2008 si a initiat proiecte precum Tineri pentru democratie, Universitatea de vara SummerIS, informari pentru studentii Facultatii de Filosofie si Stiinte-Social Politice, trainiguri si dezbateri pe teme sociale.
Niciun comentariu