Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a acordat Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași cel mai mare grant instituțional la nivel național pentru derularea noului proiect de mobilități finanțat prin Granturile Spațiului Economic European (SEE)-Mecanismul Financiar 2014-2021. În valoare de 288.610 euro, acesta este destinat finanțării schimburilor academice ale UAIC cu universități partenere din Islanda, Norvegia și Liechtenstein.
Candidatura UAIC pentru noul proiect de mobilități SEE a fost depusă în cadrul apelului deschis în luna august 2021, la care au participat alte nouă universități din România. Propunerea de proiect pentru competiția SEE a fost pregătită în cadrul Serviciului de Relații Internaționale al UAIC, în colaborare cu coordonatorii Erasmus din facultăți.
„Finanțarea pentru proiectele SEE se stabilește pe baza candidaturii instituționale pe care Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași o trimite în cadrul fiecărui apel lansat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale și a gradului de absorbție a fondurilor în proiectele anterioare. Suma va fi folosită pentru finanțarea de mobilități studențești de studiu sau practică și mobilități de predare sau formare pentru cadrele didactice și angajații UAIC în instituții de învățămînt superior din Islanda, Norvegia si Liechtenstein”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.
Grantul acordat universității ieșene reprezintă 29% din totalul fondurilor de 990.000 de euro alocate la nivel național universităților în cadrul acestui apel, UAIC ocupînd prima poziție în clasamentul universităților românești care implementează proiecte de mobilități academice prin Programul SEE.
Noul proiect va fi implementat începînd cu luna ianuarie 2022, scopul mobilităților fiind de a contribui la dezvoltarea profesională și academică a beneficiarilor (studenți, cadre didactice și personal didactic-auxiliar) și de a facilita schimbul de experiență între UAIC și instituțiile partenere din Islanda, Norvegia și Liechtenstein.
În cadrul apelurilor anterioare, UAIC a primit finanțări în valoare de 297.960 euro în 2019, 261.951 euro în 2018 și 277.418 euro în 2017.
Sursă foto: www.m.rfi.ro
Niciun comentariu