Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), alături de Societatea de Studii Istorice din România (SSIR) organizează vineri, 26 noiembrie, conferința academică „Personalul educativ și formarea sa în România modernă (sec. XIX-XX)”. Acest eveniment se va desfășura online, începînd de la ora 9.00, în cadrul Zilelor Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, aflate, în acest an, la cea de-a X-a ediție. La cele patru secțiuni ale conferinței s-au înscris 20 de cercetători din România și Republica Moldova.
„Formarea educatorilor este o problemă centrală a oricărui sistem educativ, se știe. Dar dincolo de această dimensiune utilitară, ne-a interesat să reactualizăm interesul pentru această problematică deopotrivă printre istorici, care tind în general să neglijeze acest aspect, ca și printre muzeografi și publicul larg. Așadar, pe lîngă noutatea tematicii propuse de organizatori, calitatea comunicărilor și discuțiilor, sperăm să ofere o perspectivă inovatoare în cadrul cercetărilor consacrate istoriei educației în România”, a declarat conf. univ. dr. Neculai Bolohan, directorul Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a luat naștere în anul 1916, însă sub numele de Muzeu de Antichități. Acesta a fost prima structură instituțională destinată păstrării bunurilor culturale din spațiul academic.
Societatea de Studii Istorice din România (SSIR) este o organizație non-profit înființată la Iași, în primăvara anului 2001. SSIR a evoluat într-un forum intelectual, un loc destinat dezbaterilor profesionale privind cercetarea științifică în domeniul istoriei.
Sursă foto: www.uaic.ro
Niciun comentariu