(GENERAL, 13.00) CONSTRUCTII – BOBOCI – PROIECT / Proiectul "Primul pas alaturi de boboci" nu i-a interesat pe studentii de la Facultatea de Constructii si Instalatii.
(CUZANET, Iasi, 9 noiembrie) – Doar 70 de boboci ai Facultatii de Constructii si Instalatii a Universitatii Tehnice "Gh. Asachi" din Iasi (UTI) au participat la proiectul "Primul pas alaturi de boboci" organizat in perioada 6-8 noiembrie a.c. de catre Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultatii de Constructii si Instalatii (ASAFCI). "Ne-am fi asteptat ca din cei 900 (n.r. de studenti inscrisi in primul an de studiu) sa fie prezenti macar 100, insa cel mai probabil, faptul ca s-a tinut la sfarsitul saptamanii, cand studentii pleaca acasa a dus la o prezenta destul de modesta. In plus, a fost si la prima editie, iar cei din anul I nu prea stiau la ce sa se astepte, la anul numarul lor speram ca va creste", a declarat Radu Rohetchi, vicepresedintele ASAFCI.
Pe parcursul celor trei zile dedicate studentilor de anul I au fost organizate doua dezbateri: "Procesul Bologna: avantaje si dezavantaje" si "Viitorul meseriei de inginer". La dezbaterea organizata in Amfiteatrul 1 din corpul R al Facultatii de Constructii si Instalatii au luat parte si trei cadre didactice: prodecanul facultatii conf. univ. dr. ing Vasilica Ciocan, prof. univ. dr. ing Catalin Galatanu si sef lucrari dr. ing. Radu Lupasteanu. "A fost o discutie libera, in care bobocii si-au facut curaj si au adresat intrebari, dar s-au ferit a-si spune parerile", a mai precizat Radu Rohetchi. La finalul dezbaterii studentii au primit mape si pixuri imprimate cu numele proiectului.
Dintre cei 70 de participanti, doar 25 s-au inscris pentru trainingul organizat in cea de-a doua zi. Trainingul cu titlul "Abilitati de prezentare" a fost sustinut de Alina Mereuta, membru ASAFCI. Studentilor participanti li s-au expus tehnicile de elaborare ale unei prezentari convingatoare, proba propusa fiind trecerea peste teama de a vorbi in public. "Dupa o luna de facultate, timp in care s-au obisnuit intr-o anumita masura cu viata de student, ne-am decis sa le facem primirea in mod oficial in randul nostru, desi nu vor mai fi considerati boboci abia dupa balul organizat in cinstea lor. De asemenea li s-a oferit o imagine asupra meseriei pe care si-au ales-o", a adaugat Radu Rohetchi.
Ultima zi a adus o petrecere in Club OK, unde au fost prezenti participantii din primele doua zile, dar si invitati de-ai acestora. / Raluca Borceanu
Niciun comentariu