(GENERAL, 17.00) “ASACHI” – STIINTIFIC – SIMPOZION / Primul Simpozion Stiintific Studentesc National, organizat la Universitatea Tehnica “Gh. Asachi”.
(CUZANET, Iasi, 6 octombrie) – Primul Simpozion Stiintific Studentesc National ELStudIS 2009, a inceput astazi, 6 octombrie 2009, la Facultatea de Electrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice “Gh.Asachi” din Iasi. Sesiunile de prezentari de lucrari au loc astazi in intervalul orar 15.00 – 18.00, in amfiteatrele E 106, E 107, E 108 si sunt evaluate de trei comisii alcatuite din profesori. La aceasta editie s-au inscris 64 de participanti, cei mai multi venind din cele mai importante universitati de profil tehnic din Bucuresti, Tg. Jiu, Craiova, Suceava, Galati, Iasi, dar si sase elevi de la Grupul Scolar ,, M.Sturdza” si un student de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” din Iasi.
“Nu poti fi competitiv pe piata muncii in ingineria electrica fara rezultate si in directia stiintifica. Din acest motiv, Facultatea de Electrotehnica a avut aceasta initiativa de a organiza primul Simpozion Stiintific Studentesc National, pe care ni-l dorim sa-l transformam intr-unul international anul viitor”, a declarat prodecanul Facultatii de Electrotehnica pentru relatia cu studentii, prof.univ. dr.ing. Gheorghe Baluta.
Dintre cele 13 sectiuni, ce fac referire la electrotehnica, energetica, electronica, informatica, mecatronica, la care se puteau depune lucrari, tema ,, Roboti industriali si linii flexibile” a fost cea mai solicitata.
Deschiderea oficiala a avut loc astazi la ora 10.00, la sala de conferinte “Dragomir Hurmuzescu” la care au participat si au luat cuvantul personalitati importante din mediul academic si cel al companiilor de profil precum: presedintele simpozionului si decanul Facultatii de Electrotehnica, prof.univ.dr.ing. Alexandru Salceanu, prodecanii prof.univ. dr.ing. Viorel Varvara si prof.univ.dr.ing. Marcel Istrate, directorul companiei Electra, ing. Marian Berdan, managerul firmei Continental, sef lucrari dr.ing. Marian Petrescu si directorul executiv SETIS, prof.univ. dr.ing. Emilian Furnica.
Simpozionul este structurat pe 2 zile, iar maine, 7 octombrie 2009, cele mai bune lucrari vor fi premiate. Organizatorii au mai inclus in program vizitarea principalelor obiective turistice din Iasi si o masa festiva de incheiere. Pentru participarea la acest eveniment cu o lucrare s-a perceput o taxa de 35 de lei pentru fiecare persoana./ Diana Iabrasu
Niciun comentariu