Joi, 5 decembrie, la Centrul de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), va avea loc a treia ediție a „Atelierului de Scriere Academică” organizat de către Departamentul Educațional al Asociației Studenților Francofoni din Iași (ASFI).

Scopul acestui atelier este de a ajuta studenții în întocmirea lucrării de licență sau disertație și de a le oferi cîteva sfaturi privitoare la modul în care își pot controla nivelul de stres în perioada examenelor. De asemenea, studenții și masteranzii pot afla detalii despre regulile de bază ale scrierii academice, dar și despre sancțiunile plagiatului.

 „Alcătuirea și susținerea tezei de licență sînt încă înconjurate de o aură de mister, iar multe aspecte importante nu sînt suficient discutate în cadrul cursurilor. Acest lucru contribuie la o adevarată stare de panică, mai ales din semestrul al doilea, a studenților din anii terminali. În cadrul atelierului, vom aborda nu numai chestiuni punctuale, legate de regulile de scriere academică și evitarea plagiatului, dar și aspecte precum importanța și motivația cercetării în general, managementul timpului, managementul stresului, dar și latura psihologica și emoțională a procesului de cercetare și alcătuire a licenței/disertației”, a declarat lect. univ. dr. Lorelei Caraman, de la Facultatea de Litere a UAIC, specializată în practici de analiză a textului și scriere academică.

La acest atelier poate participa orice student, iar înscrierile se fac accesînd link-ul https://forms.gle/swLZpyzUNMvdSa6s5, numărul limită fiind de 50 de persoane. În cazul în care se vor înscrie mai mulți studenți, va avea loc o selecție, prioritari fiind cei din anii terminali, licență și master.

ASFI este o organizaţie non-guvernamentală și este cea mai veche organizație studențească de profil francofon din țară, fiind înființată în anul 2001, la inițiativa lectoriței de limba franceză a Facultății de Litere din Iași, Nathalie Duplaissy. În edițiile trecute ale atelierului au fost prezenți aproxmativ 70 de studenți, atît de la UAIC, cît și de la alte universității.


Sursă foto: uaic.ro