Studenții cazați în căminul C1 al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE) stau fără apă caldă de la începutul lunii octombrie, cînd, potrivit reprezentanților universității, s-a fisurat un cazan. „Este o problemă tehnică, este în curs de rezolvare. Ceea ce trebuie să facă ingineria, nu putem face noi. Din ce au raportat cei ce se ocupă de partea tehnică, am înțeles că s-a fisurat un cazan cînd s-a făcut proba pentru a da drumul la apă caldă. Nu își dorește nimeni o astfel de situație, noi am vrea ca totul să funcționeze și să punem cele mai bune condiții la dispoziția studenților. Din nefericire, s-a întîmplat această defecțiune”, a declarat prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rector al UNAGE.
În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al UNAGE Iași din data de 7 noiembrie 2017, a fost aprobată achiziționarea serviciilor de recondiționare a instalației de preparare a apei calde din cămin, însă firma care a cîștigat licitația a cerut un avans, Universitatea nefiind în posibilitatea de a-l onora, fiind instituție publică și banii venind de la Trezorerie.
„Nouă ni s-a spus că este o defecțiune tehnică. Mi se pare că merge foarte greu treaba asta și că există universități mult mai mari care au rezolvat probleme mai grave într-un timp mai scurt. Acum, majoritatea studenților își încălzesc apă la oficiu, pe plitele electrice. Noi nu vrem să arătăm cu degetul, ci vrem să se rezolve problema”, a declarat Izabela Vieru, doctorand la UNAGE Iași.
UNAGE a semnat pe 7 noiembrie un contract cu o altă firmă cîștigătoare și pînă acum s-au făcut procedurile necesare achiziționării pieselor pentru reparații. „Noi nu am înțeles de ce nu s-a rezolvat în vacanța de vară pentru că se știa de anii trecuți de problema asta”, a spus un alt student cazat în cămin.
Conform studenților, este al treilea an în care cei cazați aici rămîn fără apă caldă. „După ce instalația ce deservește un cămin funcționează un an, cu siguranță apar defecțiuni. Lucrările au început, dar nu știm cît vor dura, sîntem instituție publică și legea ne obligă să rezolvăm lucrurile conform metodologiei în vigoare”, a mai adăugat prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rector UNAGE.
Căminul C1, care în anul 2011 a fost mansardat, are o capacitate de cazare de 250 de studenți. Într-o cameră pot sta între 3 și 5 studenți, fiecare avînd grup sanitar propriu.
Sursă foto: robertbouariu.wordpress.com
Niciun comentariu