Studenții care locuiesc în complexul „Târguşor – Copou” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi-au ales miercuri, 8 noiembrie 2017, patru noi şefi de cămin. Aceştia au votat în intervalul orar 20.00 – 21.00 în urnele de la parterul fiecarui cămin. Întreg procesul a fost supravegheat de cîte doi studenți (fostul şi viitorul preşedinte) pentru a fi siguri că totul se desfăşoară în regulă și că se va strînge cvorumul necesar de participanți.
Anul acesta, fiecare dintre cămine a avut un singur candidat, astfel încît rezidenții au putut bifa pe buletinele de vot varianta „Da” sau „Nu”. În acest mod, îşi exprimau acordul sau dezacordul în privința celui / celei care va ocupa postul de şef de cămin. Nu doar cifra candidaților a fost mică, ci și cea a tinerilor care au venit la vot. Spre exemplu, în căminul C3 din Târgușor au fost 69 de persoane la vot, 66 au fost pentru și 3 voturi au fost anulate, astfel niciunul nu a fost împotrivă.
Aceeași situație a fost întîlnită și în căminul C4. „Am fost singurul care am candidat pentru șefia căminului și mă simt puțin dezamăgit de acest lucru. Aș fi dorit să fie mai mulți studenți care să fi candidat. Știu că șansele mele erau mult mai mici sau poate chiar nule, avînd în vedere că e prima dată cînd stau într-un cămin din Iași și nu am foarte mulți prieteni care să mă voteze, ceea ce s-a și văzut. La vot s-au prezentat cîțiva colegi de pe palier cu care m-am împrietenit accidental, dar și cîteva fete. În ceea ce privește îmbunătățitul, mereu se va găsi ceva la care se poate lucra”, a declarat Ionuț Bădeanu, masterand în anul I la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.
Noii șefi de cămin în complexul „Târguşor – Copou” sînt: în C1, Alexandru Tănasă, student la Facultatea de Matematică; în C2, Bogdan Haiduc, doctorand la Facultatea de Geografie şi Geologie; în C3, Ioana Asaftei, studentă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor; iar în C4 este Ionuț Bădeanu de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. „Am ales să candidez pentru șeful de cămin deoarece căminul are nevoie de o persoană dedicată și gata de a se implica. Fiind al treilea an de cînd locuiesc în acest cămin și fiind prieten bun cu șefa de cămin de anul trecut, am ales să particip și eu anul acesta cu gîndul de a face mici schimbări atît cît se poate, să folosim o sală din cămin pentru o a doua sală de lectură şi să organizăm bradul de Crăciun”, a declarat Tănasă Alexandru.
La rîndul său, Ioana Asaftei din C3 a candidat tot pentru că stă în acest complex de trei ani, însă aceasta nu ştie exact ce shimbări vrea să facă în continuare şi asteaptă propuneri de la cei cazați în căminul ei. „Am interacționat cu destui studenți pînă acum, mă înteleg bine şi cu doamna administrator, Elena Ciobanu. Am ajutat-o cînd a fost problema cu vizele de flotant pentru buletine şi cu alte mici probleme legate de administrare. Schimbările din viitor vor fi de fapt propunerile studenților pe care le voi comunica mai departe şi cărora voi încerca să le găsesc soluții”, a declarat studenta.
După terminarea procesului de votare și numărarea tuturor voturilor, doi studenți din Senatul Universității au întocmit un proces verbal unde au trecut numele fiecărui nou șef de cămin. Candidații şi-au depus dosarul pînă la data de 6 noiembrie. Acesta conține un CV actualizat şi o copie a legitimației de cămin care dovedește că persoana respectivă este cazată în complexul „Târgușor – Copou”. Studenții din celelate două campusuri din cadrul UAIC, „Titu Maiorescu” şi „Codrescu”, şi-au ales reprezentanții cu o zi înainte față de cei din Târguşor, marți, pe 7 noiembrie 2017.
Niciun comentariu