Marţi, 28 octombrie a.c., s-a dat startul proiectului „Studenţii de azi, profesioniştii de maine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, „Investește în oameni”, la care studenții se pot înscrie pînă la data de 1 noiembrie. Conferinţa intitulată „Managementul Carierei” a avut loc in corpul R al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) la ora 16:00.
Proiectul are ca obiective creșterea adaptabilității la cerințele pieței muncii şi îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, construirea planului individual de dezvoltare profesională, cît și informarea publicului cu privire la atitudinile și aptitudinile profesionale ale studenților pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viață activă. Studenții care participă la toate activitățile din cadrul programului vor fi răsplătiți cu o bursă în valoare de 500 lei, care se acordă nominal și o singură dată. Sesiunile obligatorii se încheie pe data de 20 noiembrie a.c.
Proiectul își propune să ofere servicii de consiliere și orientare profesională și vizite de studiu la angajatori pentru 5.000 de studenți din țară, de la Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
Invitatul special al evenimentului a fost informaticianul Adrian Mironescu, care a vorbit despre reuşitele sale după terminarea facultăţii. „A urca pe scara succesului nu este uşor. Este un drum foarte dificil şi plin de capcane. De aceea sînteţi foarte norocoşi că aveţi parte de un astfel de proiect care vă ajută în dezvoltarea personală şi vă îndrumă paşii spre viitorii angajatori”, a menţionat acesta.
Proiectul are în program trei activităţi obligatorii şi două opţionale. Ultima activitate opţională se numeşte „Conferinţă dezvoltare durabilă” iar pentru participare se cere un eseu de o pagina sau un proiect video de cîteva minute cu această temă. Cei mai buni 20 de candidați vor merge la Timişoara pentru susţinerea eseului acolo. „Cred că este o şansă unică pentru studenţi. Au ocazia să întîlnească mulți oameni importanţi şi să înveţe de la ei ce e mai bun. Facultatea încurajează oferind acea bursă de 500 lei şi suportînd cheltuiala tuturor candidaţilor trimiși la Timişoara”, a specificat coordonator prof. univ. dr. Carmen Mihaela Creţu.
Toate întîlnirile au loc în ziua de marţi, în fiecare saptămînă, de la ora 16:00 în corpul R al UAIC, sala 502, următoarea fiind intitulată „Consiliere generică”. Studenţii doritori UAIC încă se mai pot înscrie pîna la 1 noiembrie pe locurile libere de la Facultatea de Litere, Facultate de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Matematica și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației pe site-ul proiectului, www.cariera.uvt.ro.
Sursa foto: cariera.uvt.ro
Niciun comentariu