Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, in colaborare cu Universitatea Paris 8 Vincennes – Saint-Denis, Universitatea Quebec a Trois-Riviers si Universitatea de Vest din Timisoara, va organiza, in zilele de 30 si 31 mai a.c., Simpozionul International “Rezilienta psihologica. Evaluare si interventie terapeutica”. Simpozionul se va desfasura in sala de conferinte 502 a corpului Romtelecom al UAIC.
Evenimentul va fi deschis de catre prof. univ. dr. Maria Nicoleta Turliuc si prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, organizatori principali din partea UAIC. Printre conferentiari se numara prof. univ. dr. Serban Ionescu, cadru universitar la Universitatea Paris 8 Vincennes – Saint-Denis si Universitatea Quebec a Trois-Riviers, cu tema “Evaluarea rezilientei – starea actuala a problemei”, prof. univ. dr. Maria Nicoleta Turliuc de la UAIC, cu tema “Rezilienta familiala: modele teoretice si dificultati ale evaluarii”, prof. univ. dr. Colette Jourdan-Ionescu de la Universitatea din Quebec, cu tema “De la evaluarea rezilientei la aplicarea rezultatelor in interventie” si prof. univ. dr. Ion Dafinoiu de la UAIC, care va prezenta aspecte ale rezilientei in psihoterapie.
Invitat special: Serban Ionescu, unul dintre cei mai importanti psihologi contemporani
La simpozion vor mai lansa dezbateri si vor prezenta lucrari de specialitate si profesorul Martin Willems, de la Universitatea din Amsterdam, Karin Lunden, de la Universitatea din Goteborg, Suedia, Sylvain Lazarus de la Universitatea Paris 8, Ana Muntean de la Universitatea de Vest din Timisoara, Evelyne Bouteyre de la Universitatea de Roue si Colette Aguerre, de la Universitatea de Tours.
“Este important acest eveniment in primul rind pentru ca primim la Iasi unul dintre cei mai mari psihologi ai momentului actual, Serban Ionescu, care este profesor la doua universitati de prestigiu din Canada si Franta si este, de asemenea, un renumit cercetator in domeniul psihopatologiei si al psihoterapiei. Acesta este, daca nu ma insel, pentru prima data la Iasi dupa ce si-a impus acest statut la nivel international. Se va discuta despre cum poate familia si individul sa infrunte situatiile dificile si despre cum putem noi, psihologii, sa ii ajutam sa treaca peste acestea”, a declarat prof. univ. dr. Maria Nicoleta Turliuc, organizator principal al simpozionului.
Taxa de participare la simpozion este de 150 de lei. Studentii beneficiaza de reduceri de 50 de lei. Aceasta se achita la orice filiala a BRD, in contul UAIC, cu mentiunea “taxa simpozion rezilienta”. Pe baza chitantei, inscrierile se desfasoara intre orele 9.00 si 10.00, in prima zi a evenimentului, la intrarea in sala de conferinte 502 a corpului Romtelecom al UAIC. Sint disponibile maximum 90 de locuri.
Victor Ilie
Niciun comentariu