(STIINTIFIC, 08.00) CONCURS – TEZE – DOCTORAT / Premiu de 6 000 de euro pentru cea mai buna teza de doctorat cu tema „Colectivitatile locale si regionale in cadrul Uniunii Europene”.
(CUZANET, Iasi, 4 martie) – Pana pe 16 mai 2011, doctoranzii din toate tarile Uniunii Europene (UE) se pot inscrie pentru a participa la Concursul anual de teze de doctorat, organizat de Comitetul Regiunilor (CoR) al UE.
Lucrarile care vor intra in concurs trebuie sa fi fost prezentate in cadrul unei universitati din oricare tara a UE si sa cuprinda aspecte regionale si/sau locale, tema principala din acest an fiind „Colectivitatile locale si regionale in cadrul Uniunii Europene”. De asemenea, pentru a putea participa, doritorii trebuie sa fi obtinut diploma de doctorat in cursul ultimelor douasprezece luni anterioare termenului de depunere a candidaturilor, respectiv data de 16 mai 2011.Cea mai buna teza de doctorat va fi premiata cu 6 000 de euro, iar alte patru vor primi premii de merit in valoare de 2 000 de euro fiecare. De asemenea, vor fi oferite si certificate de excelenta, iar cheltuielile de transport pentru fiecare laureat invitat la decernarea premiilor vor fi suportate de catre CoR, daca acestea nu vor depasi 2 000 de euro de persoana.
Pentru a putea participa la concurs, doctoranzii trebuie sa trimita, un dosar la Secretariatul General al CoR ce trebuie sa contina: textul integral al tezei de doctorat in versiune pe hartie si in format electronic PDF, un rezumat de prezentare a tezei si de expunere a problematicii de maximum 3 pagini, un CV si o atestare a obtinerii diplomei de doctorat, fiecare document in doua exemplare si redactat intr-una din limbile oficiale ale UE. Candidatii trebuie sa expedieze documentele la adresa: Direction des Trauvax Consultatifs , Unite Etudes et, Programmation legislative, Rue Belliard 101, 1040 Bruxelles, Belgique.
Pe langa premiile banesti, conf. dr. Dragos Pieptu, prorector responsabil cu cercetare stiintifica, doctorate, relatii internationale si parteneriate academice al Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, considera ca participarea la acest concurs „e prilej de autoevaluare si motivare. Doctorandul trebuie sa interactioneze si sa se compare cu cei de varsta lui, din domeniul lui, din orasul sau tara lui. Daca pierde, vede cam care ii e nivelul si poate lupta sa evolueze. Daca castiga, are avantajul de a incepe sa-si culeaga roadele muncii sale. Pana si cei care esueaza lamentabil au de castigat, au sansa sa realizeze ca paote e cazul sa renunte la doctorat si sa-si orienteze energiile pe alte cai. Un doctorand foarte slab intr-un domeniu, poate fi un specialist excelent in alt domeniu.”
De asemenea, acesta recomanda doctoranzilor care doresc sa participe la competitie „sa fie cinstiti cu ei insisi si sa inteleaga ca modestia prost inteleasa e la fel de daunatoare si periculasa cu aroganta atotstiutorului.”
Concursul destinat tezelor de doctorat se desfasoara in fiecare an incepand din 1996 si are scopul de a deschide dialoguri cu lumea academica europeana pe teme referitoare la „colectivitatile teritoriale in cadrul Uniunii Europene". / Andra Petrariu, Andreea Marosac
Niciun comentariu