Ieri, 30 martie, la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” (UTI) din Iasi a avut loc, de la ora 09.00, un seminar de prezentare a conceptului de intreprindere simulata. Evenimentul de promovare a avut loc in Sala de Conferinte din corpul Rectorat al UTI. Conferinta a fost moderata de prof. dr. ing. Constantin Baciu, coordonator Intreprinderi Simulate. Invitatul special a fost Michael Poll, expert extern Intreprinderi Simulate.
Proiectul „De la teorie la practica prin intreprinderea simulata” este implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Valahia din Targoviste, UTI din Iasi, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti si ÖSB Consulting GmbH, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
In deschiderea conferintei, prof. dr. ing. Constantin Baciu a punctat importanta proiectui pentru studentii de la UTI: „Datorita efortului depus de profesorii care au coordonat activitatea studentilor din cadrul intreprinderilor simulate, am obtinut impreuna rezultate deosebite. Cifra de afaceri si produsele pe care le promoveaza intreprinderile reprezinta o confirmare a implicarii cu seriozitate a fiecaruia dintre noi. Tin sa multumesc pe aceasta cale atat profesorilor si studentilor, cat si partenerilor nostri externi pentru profesionalismul de care au dat dovada’’, a declarat Constantin Baciu.
Michael Poll a prezentat platforma de e-learning si metodologia IS. El a detaliat si modul de functionare a unei intreprinderi simulate.”A invata dupa un model inseamna a lucra asemeni unei firme reale. Intreprinderile simulate iti ofera posibilitatea de a deveni un bun antreprenor deoarece inveti despre toate activitatile care se desfasoara intr-o firma, de la infiintare pana la mentinere si dezoltare”, a explicat Michael Poll.
In cadrul unei intreprinderi simulate activeaza un grup format din 20 de angajati. Studentii sunt repartizati in departamente a cate 2-4 angajati. Profesorului coordonator ii revine rolul de consultant, fara a se implica in activitatea propriu-zisa. Membrii unei intreprinderi se intalnesc o data pe saptamana, in cadrul unei sedinte care dureaza 3-4 ore. Astfel, la UTI din Iasi si-au inceput activitatea, de la 1 decembrie 2011, 4 astfel de intreprinderi: IS RENEW, IS PETRA, IS NECOM, IS APAVITAL, in care sunt implicati aproximativ 80 de studenti. Coordonatorii fiecarei intreprinderi, impreuna cu echipa lor de studenti, au luat cuvantul si au incercat sa-si puna in valoare rezultatele obtinute pana in prezent.
Mihaela Baciu
Cerasela Ioana Clopotaru
Niciun comentariu