Maine, 28 martie, incepand cu orele 15.30, va avea loc la Cafeneaua Trafali, din corpul A al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi, o prezentare despre cum sa ai o carierea de succes. Vor prezida discutiile Diana Paius, manager zonal al Fundatiei Servicii Sociale Bethany si Diana Mihaela Gasparel, comisar regional Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Regional Suceava, precum si Romica Ichim, comisarul sef al Centrului Regional Antidrog Iasi. Acest eveniment se inscrie in seria de manifestari organizate prin proiectul POSDRU “Managementul Comunicarii cu Alumni pentru Institutii de Invatamant Superior din Romania”.

“Pe langa vizitele din companiile iesene, ne-am gandit ca ar le-ar fi de folos studentilor nostri sa realizam si intalniri cu profesionisti din anumite domenii, care sa le ofere prezentari de bune practici in cariera. Acesti profesionisti, care sunt absolventi ai Universitatii noastre, le vor spune celor prezenti cum si-au construit ei cariera, care au fost pasii pe care i-au urmat, si pe care-i indruma sa-i urmeze si studentii, pentru a avea o cariera de succes. La aceasta intalnire va fi prezent si comisarul sef al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, Romica Ichim, care va vorbi despre felul in care a fost construita cea mai noua campanie antidrog a Centrului: “60 de minute pentru tine”, dupa care se va discuta despre preventia consumilui de droguri in randurile studentilor. In cadrul proiectului vom continua seria de bune practici cu profesionisti de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, dar si vizitele la companiile iesene in care studentii vor vedea cum este sa lucrezi efectiv acolo”, a declarat Madalina Cocea, responsabil PR al proiectului.

Proiectul „Managementul Comunicarii cu Alumni pentru Institutii de Invatamant Superior din Romania” a fost implementat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) in parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca, Novensys Corporation, Gold Agama Consulting si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).

Acesta este al patrulea eveniment realizat la Iasi de la inceputul derularii proiectului, primul fiind reprezentat de lansarea proiectului in noiembrie 2010. Cel de-al doilea s-a desfasurat pe 29 noiembrie 2011 la compania Antibiotice S.A. din Iasi, iar al treilea, pe 29 februarie a.c., la Compania Continental Automotive. Manifestari asemanatoare au avut loc si la celelalte doua universitati partenere. Proiectul este cofinantat prin intermediul Programului Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU), 2007-2013,  si are o durata de derulare de 30 de luni. Valoarea totala a proiectului este de 20.860.047.58 lei, din care 15.738.001.18 de lei nerambursabili.

Laura-Elena Bejinariu