(GENERAL, 14.00) MEDICINA – STRUCTURA AN UNIVERSITAR – MODIFICARE / Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi propune o noua structura a anului universitar.
(CUZANET, Iasi, 30 martie) – Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" (UMF) Iasi intentioneaza sa modifice structura anului universitar dupa modelul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi. Institutia isi propune reducerea activitatii didactice de la 30 de saptamani la 28 de saptamani pe an, precum si diminuarea numarului de ore dintr-o saptamana de la 30, la 28. De asemenea, UMF propune ca studentii sa faca o practica de vara de patru saptamani, cu sapte zile in plus fata de anii precedenti. "Se doreste modificarea structurii anului universitar pentru ca era o structura care aglomera luna septembrie. Nu reuseam sa facem situatiile complete pana la 1 octombrie si nu reuseam sa acordam cadrelor didactice concedii legale. In plus studentii vor beneficia de patru saptamani de practica si nu de trei ca pana acum", a declarat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi.
Noua structura a fost facuta publica la sfarsitul saptamanii trecute, si va fi supusa dezabaterii pe site-ul universitatii (www.umfiasi.ro) timp de 30 de zile. Asfel, fiecare profesor poate veni cu o propunere, noua structura urmand sa fie implementata incepand cu anul universitar urmator. (n.r. 2010 – 2011). Noi vrem sa luam modelul Universitatii "Cuza". Prin noua structura se doreste ca evaluarea sa se termine in iulie, restantele sa fie de asemenea in iulie, astfel incat in luna septembrie sa se poata face repartizarea taxa-buget", a precizat conf. univ.dr. Ileana Cojocaru, purtator de cuvant al UMF Iasi. In plus, secretara-sef Gianina Ungureanu de la UMF considera ca initiativa institutiei "este o masura care vine si in conformitate cu ARACIS-ul, pentru ca eram singura universitate cu 30 de ore pe saptamana".
Daca va fi adopta noua structura a anului universitar, cadrele didactice vor beneficia 62 de zile de concediu de odihna, dintre care noua zile vor putea fi luate libere in timpul anului universitar, in functie de solicitarile individuale. Profesorii care sunt implicati in sesiunile de admitere si licenta, ar putea avea 53 de zile de concediu, insa fara ca acesta sa se suprapuna cu alte activitati didactice. / Leonas Vezeteu
Niciun comentariu